Αυτό το φαγητό προκαλεί τέσσερις τύπους καρκίνου

Αυτό το φαγητό προκαλεί τέσσερις τύπους καρκίνου
Αυτό το φαγητό προκαλεί τέσσερις τύπους καρκίνου, αλλά συνεχίζει να αποτελεί απόλαυση, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν καν τι μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο λόγος για τα λουκάνικα τα οποία καταναλώνουμε μαζικά και σερβίρονται ως χοτ ντοκ. Για τους Αμερικανούς το χοτ-ντοκ, αποτελεί γρήγορο φαγητό και θεωρείται ως αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους.

Αυτό το φαγητό προκαλεί τέσσερις τύπους καρκίνου

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , όλα τα επεξεργασμένα κρέατα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Τα χοτ – ντοκ περιέχουν ποσότητα κοτόπουλου, χοιρινού και βοδινού, ενώ κατά την παράγωγη τους, τα εργοστάσια χρησιμοποιούν περισσεύματα από μπριζόλες και σφαγμένα υποπροϊόντα.

Τα συστατικά αυτά ενώνονται , ενώ το μίγμα ενισχύεται με χημικές ουσίες, από τις οποίες οι περισσότερες έχουν συσχετιστεί με την εμφάνιση του καρκίνου.
Η επιτροπή των Ιατρών κατατάσσει την κατανάλωση χοτ-ντοκ στο ίδιο επίπεδο κινδύνου με εκείνο του καπνίσματος.

Οι νιτροζαμίνες οι οποίες περιέχουν τα χοτ-ντοκ συνδέονται με διάφορους τύπους καρκίνου, όπως καρκίνο της ουροδόχου κύστης, καρκίνο του παχέος εντέρου, καρκίνο του στομάχου και καρκίνο στο πάγκρεας.

Σύμφωνα με έρευνα, όσοι καταναλώνουν καθημερινά ένα χοτ-ντογκ, έχουν 21% περισσότερες πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ακόμη και τα οργανικά χοτ-ντογκ περιέχουν νιτρώδη, για αυτό σκεφτείτε που και κάθε πότε θα ξαναγευτείτε το αγαπημένο σας χοτ-ντοκ.

πηγή: fnews.gr