Σας τσίμπησε Μέλισσα, Σφήκα, Σκορπιός, Φίδι; Να τι πρέπει να κάνετε αμέσως

Σας τσίμπησε Μέλισσα, Σφήκα, Σκορπιός, Φίδι

Το καλοκαίρι σημειώνονται όλα τα τσιμπήματα από έντομα αλλά και ερπετά που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο… Να τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας τσιμπήσει κάτι από αυτά…

Τα τσιμπήματα από σφήκα και μέλισσα δεν οδηγούν σε θάνατο. Κινδυνεύουν μόνο όσοι είναι αλλεργικοί σε αυτά. Αυτοί θα πρέπει να εχουν μαζί τους τα απαραίτητα φάρμακα όπως ένεση αδρεναλίνης. Επικίνδυνα όμως για όλους μας είναι ένα δεχτούμε επανωτά τσιμπήματα από τα έντομα αυτά. Η περιοχή στην οποία το έντομο άφησε το κεντρί του, θα πρηστεί και θα πονά για κάποιες ημέρες.

Θα πρέπει αμέσως να βγάλουμε το κεντρί με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών και μόλις αυτό αφαιρεθεί, θα πρέπει να τοποθετηθεί στο σημείο πάγος ή κάποια κορτιζονούχα αλοιφή. Εάν μετά υπάρχουν συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή και ζαλάδα τότε έχει προκληθεί αλλεργικό σοκ και κρίνεται η γρήγορη μετάβαση σε νοσοκομείο.

Πολύ επικίνδυνο από την άλλη πλευρά το τσίμπημα και το δάγκωμα του φιδιού και του σκορπιού. Ο πόνος είναι πιο ανυπόφορος σε σύγκριση με αυτόν της μέλισσας. Θα πρέπει αμέσως να τοποθετηθεί πάγος στο σημείο ενώ απαραίτητη είναι η λήψη αντισταμινικού χαπιού και παυσίπονου. Απαραίτητη η μεταφορά στο νοσοκομείο…

Προσοχή! Μύθος όλα όσα έλεγαν πως εάν σκίσεις το σημείο που σε έχει δαγκώσει το φίδι, τότε το δηλητήριο θα φύγει… Απλά αυτό δεν ισχύει.