Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου

    Ήταν ιδιαίτερη τιμή
για μένα που βρέθηκα σε ένα τόσο σημαντικό
ιστορικά μέρος όπως είναι το Μεσολόγγι.
Μαζί με την αγαπημένη μου φίλη Ηλιάνα
Βολονάκη παρακολουθήσαμε την ταινία “Το Cafe de Flore”, στην Κινηματογραφική Λέσχη που ξεκίνησε τις προβολές για την χειμερινή περίοδο 2012-2013, στις 24 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου. Μια ταινία σε σκηνοθεσία του Ζαν Μαρκ Βαλέ και με ηθοποιούς την Βανέσα Παραντί, τον Κέβιν Πάρεντ και την Ελέν Φλοράν.
    Η Ηλιάνα βλέποντας τα πράγματα πιο μοναδικά, με ένα ξεχωριστό ύφος λόγω της λογοτεχνικής επιρροής, ανέφερε πως το Το Cafe de Flore είναι μια ερωτική ιστορία για ανθρώπους που τους χωρίζει ο χρόνος και ο τόπος, αλλά συνδέονται με μυστηρίους τρόπους. Ατμοσφαιρικό, φανταστικό, τραγικό κι ελπιδοφόρο. Η ταινία καταγράφει τις παράλληλες μοίρες της Ζακλίν, μιας νεαρής μητέρας με ένα γιο με ειδικές ανάγκες τη δεκαετία του ’60 στο Παρίσι, και του Αντουάν, ενός πρόσφατα χωρισμένου άντρα, και πολύ πετυχημένου Dj στο Μόντρεαλ του σήμερα. Αυτό μάλιστα που συνδέει τις δύο ιστορίες είναι η αγάπη, κάπως εμμονική και διαχρονική.

   Σας προτρέπουμε και εγώ αλλά και η Ηλιάνα Βολονάκη να επισκεφτείτε το Μεσολόγγι, όχι μόνο για τις ομορφιές του αλλά για να περάσετε μοναδικά βράδια με συντροφιά γνωστές ταινίες από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης.

Φωτογραφία απο την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου
Ε.Κ