Απεβίωσε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Συνοδινού

Απεβίωσε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Συνοδινού
Απεβίωσε η λαμπρή ηθοποιός Άννα Συνοδινού, σε ηλικία 88 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κλινική στη Κυψέλη.

Η Άννα Συνοδινού είχε λάβει εξαίσιες κριτικές για την ερμηνεία της σε ρόλους της αρχαίας τραγωδίας. Θωρείται ως μια από τις σπουδαιότερες πρωταγωνίστριες του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, υπηρετώντας για πάνω από 6 δεκαετίες τη θεατρική σκηνή.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

Τα προβλήματα υγείας της γνωστής ηθοποιού ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014, προβλήματα υγείας που την κράτησαν εντός νοσοκομείου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Άννα Συνοδινού αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα, σε σημείο μάλιστα να μην μπορεί να αποπληρώσει τα έξοδα της νοσηλεία της.

Άννα Συνοδινού – Η ζωή της

Η Άννα Συνοδινού γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας το 1927, ενώ ήταν το όγδοο παιδί της οικογένειας. Ο πρώτος της ρόλος στην θεατρική σκηνή, ήταν στην θεατρική παράσταση «Σιρανό ντε Μπερζεράκ», το 1948.

Έπειτα από ορισμένες εμφανίσεις στο Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε με την Κατίνα Παξινού και τον Αλέξη Μινωτή. Το 1965 ίδρυσε τον θίασο «Ελληνική Σκηνή». Μετά την πτώση της δικτατορίας ασχολήθηκε με την πολιτική και συγκεκριμένα εξελέγη βουλευτής Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.