Αυτά που μας έμαθαν λάθος – Οι 6 ιατρικοί μύθοι

Αυτά που μας έμαθαν λάθος – Οι 6 ιατρικοί μύθοι

Αυτοί είναι
οι ιατρικοί μύθοι. Όλα όσα γνωρίζαμε
μέχρι τώρα ανατρέπονται. Τα αβγά δεν
προκαλούν χοληστερίνη, ο καφές δεν
βλάπτει την υγεία, κτλ.

Τα αυγά αυξάνουν την χοληστερίνη

Ένας μύθος, σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα. Τα αβγά προκαλούν λιγότερη χοληστερίνη στις μέρες μας διότι περιέχουν λιγότερη χοληστερόλη. Πριν 10 χρόνια το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο. Η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων USDA , ένα αυγό περιέχει περιέχει 13% λιγότερο χοληστερόλη και 64% περισσότερη βιταμίνη D, από ότι νομίζαμε μέχρι τώρα.

Το χαμηλό φως βλάπτει τα μάτια

Μύθος. Τα μάτια μπορεί να κουράζονται αλλά δεν προκαλείται καμία μόνιμη βλάβη. Η φράση κάθε Ελληνίδας μάνας “ Άναψε παιδί μου το φως, θα στραβωθείς!”.

Ο καφές βλάπτει την υγεία

Ο καφές είναι ικανός να προκαλέσει νευρικότητα, ωστόσο λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό. Διεγείρει τον εγκέφαλο και δεν προκαλεί καρδιακά προβλήματα.

Το κρύο προκαλεί πυρετό

Ο πυρετός προκαλείται από ιούς. Η καλή διατροφή δεν συμβάλει στην αντιμετώπιση του πυρετού ή κάποιου κρυολογήματος.

Αν κρυώσεις, θα… κρυολογήσεις

Λάθος. Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν επηρεάζεται από το κρύο. Μόνο εάν κάποιος πάθει υποθερμία. Το χειμώνα υπάρχει ένταση του κρυολογήματος διότι η συγκέντρωση των ατόμων σε ένα κλειστό μέρος κάνει εύκολη την μετάδοση του ιού.

Το κραγιόν μπορεί να σας αρρωστήσει

Πολλά έχουμε ακούσει για τον μόλυβδο στα κραγιόν και το τι μπορεί να προκαλέσει. Ωστόσο ο μόλυβδος υπάρχει σε όλα τα προϊόντα και ο κίνδυνος από κραγιόν είναι σπάνιος.

gr.news.yahoo.com