Αλγόριθμος ΚΙΝΟ – Πιθανότητες Κέρδους

Αλγόριθμος ΚΙΝΟ

Το ΚΙΝΟ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και βλέπουμε πλέον πολλούς ανθρώπους να έχουν εθιστεί από αυτό το παιχνίδι. Προφανώς ο λόγος είναι κατανοητός σε όλους, εύκολα κέρδη, πολλές κληρώσεις κάθε μέρα και μικρός κόστος για την συμμέτοχη.

Είναι όμως στην πραγματικότητα ένα εύκολο παιχνίδι? Αξίζει να ασχοληθούμε και να δίνουμε κάποια από τα χρήματα μας το ΚΙΝΟ?

Πως παίζεται το KINO

Το παιχνίδι περιέχει 80 αριθμούς από τα οποία κάθε φορά επιλέγονται 20 νούμερα. Επιτρέπεται να διαλέξουμε από 1 έως 12 αριθμούς που θεωρούμε τα ποιο πιθανά για κάθε κλήρωση, όσο περισσότερα νούμερα μπορούμε να πετύχουμε τόσο μεγαλύτερο το κέρδος.

Στο παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε το κέρδος για κάθε περίπτωση ξεχωριστά:

Πως παίζεται το KINO

Από τον πινάκα βλέπουμε ότι οι αποδώσεις δεν είναι καθόλου άσχημες ειδικά όταν επιλέγουμε πολλούς αριθμούς, όμως το θέμα είναι κατά πόσο δίκαια είναι μοιρασμένες οι αποδώσεις σε σχέση με τις πιθανότητες που έχουμε κάθε φορά.
Ας πάρουμε κάποια παραδείγματα τα οποία θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τα πράγματα.

Υποθέτουμε ότι επιλέγουμε έναν αριθμό, ποια θα είναι η πιθανότητα για να πετύχω?
Όταν επιλέγουμε έναν μόνο αριθμό έχουμε ουσιαστικά 25% πιθανότητα να κερδίσουμε.

Ποια η πιθανότητα να πετύχουμε 3 αριθμούς από ένα δελτίο με 8 νούμερα που έχουμε επιλέξει?
Εάν υποθέσουμε ότι έχουμε επιλέξει 8 νούμερα τότε η πιθανότητα να πετύχουμε 3 από αυτά είναι περίπου 21,5 %.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω δυο παραδείγματα ας εξετάσουμε εάν είναι δίκαιο το παιχνίδι. Στο πρώτο παράδειγμα παίζοντας δηλαδή μόνο έναν αριθμό έχουμε πιθανότητα να κερδίσουμε 25% και ο συντελεστής είναι 2,5. Άρα το ΚΙΝΟ κρατάει 1,5 ευρώ στα 4, το οποίο σημαίνει 37,5%.

Εξετάζοντας κι άλλα παιχνίδια, βλέπουμε το ποσοστό αυτό να αλλάζει σε κάθε περίπτωση και να κυμαίνεται γύρω στο 31% μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι το ΟΠΑΠ για όλους τους αριθμούς του ΚΙΝΟ που θα παιχτούν κάθε φορά κρατάει το 31% του κέρδους, αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό εάν αναλογιστούμε τον αριθμό των ανθρώπων που παίζουν αυτό το παιχνίδι κάθε μέρα.

Αλγόριθμος ΚΙΝΟ – Πιθανότητες Κέρδους κάθε φορά ανάλογα με την κατηγορία που επιλέγεται να παίξετε

Αλγόριθμος ΚΙΝΟ – Πιθανότητες

Εάν και μετά από αυτή την ανάλυση θέλετε να παίξετε, δείτε κάποιες από τις κατηγορίες τις οποίες έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.
1 αριθμός – ποσοστό επιτυχίας 25%
2 αριθμούς – ποσοστό επιτυχίας 44%
4 αριθμούς – ποσοστό επιτυχίας 26%
7 αριθμούς – ποσοστό επιτυχίας 24%