Ανησυχία για τον αστεροειδή DA14 – Φόβος μήπως τα κομμάτια του πέσουν στην γη

Ανησυχία για τον αστεροειδή DA14

Ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων από το πρωινό χτύπημα μετεωριτών στην Ρωσία αυξάνεται, ένας νέος φόβος για την ουρά του μετεωρίτη που θα περάσει σήμερα σε απόσταση αναπνοής από την γη, γεννιέται.

Η Ρωσία αρχικά νόμιζε ότι δεχόταν πυρηνική επίθεση, αλλά μετά το πρώτο σοκ διαπίστωσε ότι πρόκειται για μετεωρίτες, προάγγελοι του αστεροειδή DA14.

Η ανησυχία εντοπίζεται πλέον στην διάρκεια της ημέρας, αλλά και μετά την απομάκρυνση του αστεροειδούς, μήπως μεγαλύτερα κομμάτια από την “ουρά” του κτυπήσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές σε διάφορα σημεία της Γης, οπότε ο “μίνι” Αρμαγεδόνας εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Ο αστεροειδής, όπως ήδη έχει ενημερώσει το defencenet.gr εδώ και μήνες, αλλά και χθες το βράδυ με τελευταίο σημείωμα λίγο πριν η βροχή των μετεωριτών κτυπήσει την Σιβηρία, έχει μέγεθος περίπου μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου και θα περάσει από τη Γη, στις 21.00 ώρα Ελλάδας. τις 21.24 ώρα Ελλάδας ο 2012 DA14 πάνω από τη Τζακάρτα της Ινδονησίας σε απόσταση μόλις 27.700 χιλιομέτρων!

Αν κτυπούσε την Γη η ισχύς της πρόσκρουσης θα απελευθέρωνε ενέργεια 2,5 μεγατόνων TNT, 1250 φορές μεγαλύτερη από αυτή την βόμβας που έπληξε την Χιροσίμα.