Παγκόσμια κατακραυγή – Ο αστυνομικός που ταπεινώνει 10χρονο μικροπωλητή (video)

Παγκόσμια κατακραυγή – Ο αστυνομικός που ταπεινώνει 10χρονο μικροπωλητή (video)

Η απόλυτη βια
με θύμα ένα δεκάχρονο παιδάκι από το
Μεξικό. Αστυνομικός το ταπείνωσε κάνοντας
το να κλαίει απαρηγόρητο.

Το video που ακολουθεί προβλήθηκε σε όλα τα social media, παίρνοντας παγκόσμιες διαστάσεις. Ο δημοτικός αστυνομικός (Χουάν Ντιέγκο Λόπες), εντοπίζει τον μικρο και τον αναγκάζει να πετάξει κάτω όλα τα πράγματα που είχε στο καλάθι του, κάνοντας τον να κλάψει.

Σύμφωνα με της αρχές του Μεξικού ο μικρός έχει ινδιάνικη καταγωγή και ζει με τους παππούδες του και λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης αναγκάστηκε να γίνει μικροπωλητής. Συγκέντρωνε χρήματα ώστε να μπορέσει να αγοράσει όλα όσα χρειάζεται για την νέα σχολική χρονιά.

Η κυβερνητική Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανακοίνωσε πως ερευνά την υπόθεση, ενώ ο Δήμος δήλωσε πως ο αστυνομικός απολύθηκε.

“Κάθε μορφή βίας κατά των παιδιών είναι εντελώς απαράδεκτη, ειδικά όταν στρέφεται εναντίον Ινδιάνων, που είναι μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες της χώρας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Ο κυβερνήτης της περιοχής ανέφερε πως θα δοθεί υποτροφία στον Εμάνουελ, καθώς θα του παρέχεται από εδώ και στο εξής ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.