Όλη η αλήθεια για το Cape Ray – Ξερνάει καρκίνο και θάνατο ανοιχτά της Κρήτης

Όλη η αλήθεια για το Cape Ray – Ξερνάει καρκίνο και θάνατο ανοιχτά  της Κρήτης

Και ενώ η Κυβέρνηση και πολλοί άλλοι έχουν τα βλέμματα στραμμένα στον Τόμσεν, το αμερικάνικο πλοίο Cape Ray, ξερνά καρκίνο και θάνατο στα έγκατα ανοιχτά της Κρήτης.

Το πλοίο με 91.000 τόνους μετατρέπει το νησί σε Φουκουσίμα, και εδώ δεν υπάρχει κάποια υπερβολή. Το πλοίο αυτό έχει δυο πυρηνικούς αντιδραστήρες και προσπαθεί να καταστρέψει πάνω από 800 τόνους από τους 1500, που υπολογίζονται τα χημικά στην Συρία.

Ο Βενιζέλος κάτι ψέλλισε σχετικά με αυτό και όπως φαίνεται τα χημικά της Συρίας είναι και ένας από τους λόγους για τα ταξίδια του στην Αμερική. Ο Βενιζέλος δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος με τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την επεξεργασία των χημικών της Συρίας, από τη Μεσόγειο, ενώ ο υπουργός εξωτερικών δήλωσε πως δυστυχώς η έξοδος του χημικού οπλοστασίου γίνεται στην Μεσόγειο και λόγω προσφοράς της Ιταλίας, η οποία προσφέρει ένα λιμάνι…

Πρόκειται για μια κατάσταση που μόνο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει στις θάλασσες μας. Σύμφωνα με άρθρο του Θ. Καρυώτη ο ενταφιασμός των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο, ήταν και ο λόγος που οι Αμερικανοί «απαγόρευσαν» την χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ.

πηγή: arouraios.gr