«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 62 ετών η σπουδαιότερη Ελληνίδα μαγείρισσα!

«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 62 ετών η σπουδαιότερη Ελληνίδα μαγείρισσα!

Το βιβλίο της για το ψωμί σάρωσε κάθε ρεκόρ και έκανε κάθε Ελληνίδα – από συντηρητική μέχρι διανοούμενη- να ασχολείται με μαγιές, προζύμια, να βουτάει τα χέρια σε υλικά και να ξεχωρίζει κάθε τύπο αλευριού. Οι συνταγές της στον Γαστρονόμο έγιναν Ευαγγέλιο και οι συμβουλές της πολύτιμες για κάθε λατρη της γαστρονομίας. Η σπουδαία Εύη Βουτσινά έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών βυθίζοντας ένα μεγάλο κοινό σε βαθιά θλίψη.

Η Εύη Boυτσινά γεννήθηκε το 1951 στη Λευκάδα, όπου και έζησε μέχρι το 1968. Έκανε σπουδές αγγλικής φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Για 25 χρόνια ασχολούνταν επαγγελματικά με τη μαγειρική. Επίσης κατέγραφε συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα.

Το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Το ψωμί» κυκλοφόρησε το 1995 από τις Εκδόσεις Τροχαλία και η δεύτερη έκδοση εκδόθηκε το 2000 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Εγραψε επίσης την τετράτομη «Γεύση Ελληνική» Ακολούθησε η τρίτομη «Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004) και το «Κρόκος-σαφράν» (Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, 2004).

Έχει εκδώσει επίσης το τρίτομο έργο «Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων Και μικρό ανθολόγιο» (Εκδόσεις Κτίστη, 1981).
Την προηγούμενη Τρίτη έγραψε την τελευταία της συνταγη.

Εύη Boυτσινά

stroumfaki.net