Αυτός είναι ο Έλληνας που κάνει ανάπηρα σκυλάκια να περπατήσουν

Αυτός είναι ο Έλληνας που κάνει ανάπηρα σκυλάκια να περπατήσουν
Αυτός είναι ο Έλληνας που κάνει ανάπηρα σκυλάκια να περπατήσουν. Από τα θέματα τα οποία αξίζουν να προβληθούν…

Ο Βασίλης Τσιγκούρας, υδραυλικός στο επάγγελμα και φιλόζωος, αποφάσισε με τις γνώσεις που διαθέτει να βοηθήσει τα ανάπηρα σκυλάκια να ξαναπερπατίσουν.

Είναι γνωστό πως τα ανάπηρα σκυλάκια μπορούν να περπατήσουν με τη βοήθεια ενός ειδικού αμαξιδίου, ωστόσο αυτά κοστίζουν αρκετά, ενώ τα αδέσποτα ζώα τα οποία έχουν απλούς πολίτες να τα φροντίζουν, ή τα καταφύγια τα οποία δεν λαμβάνουν καμία επιδότηση από το κράτος, δεν μπορούν να παρέχουν στα ανήμπορα ζώα αυτήν τη δυνατότητα.

Το πρόβλημα αυτό ήρθε να αντιμετωπίσει ο Κ. Τσιγκούρας, ο οποίος ενώνει σωλήνες και προσθέτει σε αυτούς ιμάντες και ρόδες, στο μέγεθος του εκάστοτε ζώου που έχει ανάγκη.

Έτσι τα σκυλάκια που έσερναν τα ποδαράκια τους, είτε πρόκειται να τους γίνει ευθανασία λόγω αναπηρίας, μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς.

Το κόστος για τα υλικά κυμαίνεται από 20 έως και 200 ευρώ, ανά περίπτωση, ενώ για τις πιο απαιτητικές περατώσεις γίνεται ακόμα και έρανος μέσω Facebook.

 Κ. Τσιγκούρας

Έτσι εάν κάποιος ιδιοκτήτης έχει ένα σκυλάκι το οποίο δεν μπορεί να περπατήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Τσιγκούρα.

Ο κ. Τσιγκούρας πριν κατασκευάσει το αμαξίδιο για το εκάστοτε ζώο συμβουλεύετε πρώτα κτηνίατρο, με σκοπό την μη δημιουργία επιπλέον προβλήματος υγείας στο ζώο, ενώ και μια εκπαιδεύτρια σκύλων στηρίζει το παραπάνω εγχείρημα, μαθαίνοντας στα σκυλάκια να περπατούν με το όχημα αυτό.

Άτομα σαν το κ. Τσιγκούρα μας θυμίζουν πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι…