Καταγγελία σοκ από Έλληνα μετανάστη! Έτσι μου συμπεριφέρθηκαν στην Γερμανία

Έτσι μου συμπεριφέρθηκαν στην Γερμανία

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του enikos.gr, οι συνθήκες στις οποίες εργάστηκε στην Γερμανία αλλά και η συνολική συμπεριφορά ήταν απάνθρωπες. Τον έδιωξαν από την δουλειά με το έτσι θέλω!

Όλο και περισσότεροι Έλληνες παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς, έτσι και ο Σταύρος Ιωσηφίδης αποφάσισε να πάει για δουλειά στην Γερμανία, μέσω ενός γραφείου στα Τρίκαλα. Αυτό που έζησε ήταν με λίγα λόγια ένα μαρτύριο! «Έψαχνα στο internet για δουλειά στη Γερμανία. Βρήκα ένα γραφείο στα Τρίκαλα, απ’ όπου μου ζήτησαν 800 ευρώ για να με στείλουν στη Γερμανία. Μου έδωσαν έναν αριθμό ενός ελληνικού εστιατορίου εκεί και επικοινώνησα εγώ μαζί τους και έφυγα για Γερμανία. Με το που ήρθα εδώ, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από ότι περίμενα. Οι συνθήκες εργασίας ήταν τραγικές. Μέναμε 3-4 άτομα σε ένα δωμάτιο. Δούλευα από τις 10 το πρωί μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα με ένα πιάτο φαγητό. Μετά από 13 μέρες, ο ιδιοκτήτης μου είπε “πολύ έκατσες εδώ, μάζεψε τα πράγματά σου και φύγε”. Και με πέταξε κυριολεκτικά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό όπου έμεινα δύο μέρες. Μου έδωσε 200 ευρώ για 13 μέρες δουλειάς. Πέρασα ένα μαρτύριο».

Επίσης, ανέφερε πως δεν είναι ο μόνος Έλληνας που δέχτηκε αυτήν την συμπεριφορά. Μέχρι τώρα έχει συμβεί σε 17 άτομα. Σε αυτούς δούλευε και ένα ανδρόγυνο με το παιδάκι τους, αλλά τους έδιωξε και αυτούς. Αναγκάστηκαν έτσι να μείνουν μέσα στο αμάξι για μια εβδομάδα. Το γραφείο στο οποίο απευθύνθηκαν αρχικά στην Ελλάδα δέχτηκε τα παράπονα, αλλά δεν τους πιστεύουν!