Η γη της ελιάς επεισόδιο 8-9-10-11-12 – Γ Κύκλος

Η γη της ελιάς επεισόδιο 8-9-10-11-12 - Γ Κύκλος

Η γη της ελιάς επεισόδιο 8-9-10-11-12, Γ Κύκλος. Έτσι όπως θα προβληθούν από τη συχνότητα του MEGA.

Η γη της ελιάς επεισόδιο 8 και 9 – Γ κύκλος

Η Μαρίνα ακούει τυχαία τον Μάνο να μιλάει στο τηλέφωνο με τον Αποστόλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν της έχει πει όλη την αλήθεια. Ο Λυκούργος λαμβάνει για δεύτερη φορά ένα απειλητικό μήνυμα από έναν άγνωστο. Η Μαρία συνεχίζει να φιλοξενεί φίλους για παιχνίδι χαρτιών στο σπίτι της. Η Βασιλική βιώνει έναν άλλον εφιάλτη, όπου χωρίζει με τον Φίλιππο, και ξυπνάει τρομαγμένη. Η Μαρίνα ανακαλύπτει ότι η Λίτσα εργάζεται στο ελαιοτριβείο και φλερτάρει με τον Μάνο, και αποφασίζει να την αντιμετωπίσει.

Ο Φίλιππος επιστρέφει στο χωριό και μαθαίνει για μια σημαντική καταστροφή. Η Φιλιώ επιθυμεί να επιστρέψει στο ορφανοτροφείο, προκαλώντας ανησυχία στην Αθηνά. Η Αντωνία λαμβάνει ένα νομικό έγγραφο που αφορά τη σχέση της. Η Μαρίνα αντιμετωπίζει τη Λίτσα και τον Μάνο, ενώ ο Μάνος προσπαθεί να την πείσει ότι δεν είναι όπως φαίνεται.

Το βράδυ, ο Δημοσθένης περνάει χρόνο με την Ξένια και μετά την αφήνει με κάποια χρήματα. Ο Μιλτιάδης και η Αλκμήνη βρίσκονται σε μια ήσυχη παραλία. Την επόμενη μέρα, η κατάσταση στο σπίτι είναι τεταμένη, με τον Μάνο να προσπαθεί να επανορθώσει τα λάθη του. Στο αστυνομικό τμήμα, ο Κουράκος δίνει οδηγίες για την υπόθεση της δολοφονίας μιας γυναίκας, ενώ ο Δημοσθένης συναντά τον Ορέστη στο γυμναστήριο και τον προσκαλεί στο σπίτι του για δείπνο.

Λίγο αργότερα, ο Μάνος προσπαθεί να ζητήσει συγγνώμη από τη Μαρίνα στο ανθοπωλείο, αλλά εκείνη φαίνεται απορροφημένη στις σκέψεις της. Την ίδια στιγμή, η Μαργαρίτα ζητά από τον Λυκούργο να βοηθήσει τον Χρήστο Λαμπράκου.

Ο Φίλιππος και η Βασιλική βγαίνουν για ψώνια, ενώ ο Σωτήρης τους παρακολουθεί από μακριά. Η Ασπασία ενημερώνει την Χάιδω ότι ο Δημοσθένης πλέον γνωρίζει την αλήθεια για την καταγωγή της Ειρήνης. Ο Λυκούργος ενημερώνει τον Κουράκο για νέες πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία.

Ο Φίλιππος οδηγεί σε έναν απομονωμένο δρόμο, με τον Σωτήρη να τον ακολουθεί. Ο Σωτήρης σταματάει λίγο πιο μακριά, βγάζει το όπλο του και περιμένει. Όταν το αυτοκίνητο του Φίλιππου πλησιάζει, στοχεύει και πατάει τη σκανδάλη, αφήνοντας τον αναγνώστη σε αγωνία για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Προβολή επεισοδίου: εδώ

 

Η γη της ελιάς επεισόδιο 10- Γ κύκλος

Ο Μάνος, ακούγοντας τα νέα, παγώνει. Τα μάτια του γεμίζουν δάκρυα και η καρδιά του σφίγγεται από τον πόνο. Η Μαρίνα, αδυνατώντας να πιστέψει την απώλεια, κλαίει απελπισμένα στην αγκαλιά του. Ο γιατρός, με συμπόνια στο βλέμμα του, προσπαθεί να τους παρηγορήσει, αλλά τα λόγια φαίνονται τόσο ανεπαρκή σε μια τέτοια κατάσταση.

Ο Στάθης, μαθαίνοντας τα νέα, τρέχει στο ιατρείο για να στηρίξει τον φίλο του. Οι δυο τους αγκαλιάζονται σφιχτά, ενώ ο Φίλιππος, παρότι βρίσκεται στο στρατόπεδο, τηλεφωνεί για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Στο χωριό, η είδηση της τραγωδίας διαδίδεται γρήγορα και όλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να στηρίξουν το ζευγάρι. Η Ασπασία και η Ειρήνη φέρνουν φαγητό στο σπίτι τους, ενώ ο Δημοσθένης και η Χάιδω προσπαθούν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν.

Ο Κουράκος, παρότι ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας, βρίσκει χρόνο να επισκεφτεί το ζευγάρι και να τους εκφράσει τη συμπαράστασή του. Ο Σωτήρης, παρότι βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση μετά τον πυροβολισμό, αισθάνεται τύψεις για την κατάσταση που βρίσκεται η Μαρίνα και σκέφτεται να της πει την αλήθεια για όλα.

Η τραγωδία φέρνει πιο κοντά τους κατοίκους του χωριού, που προσπαθούν να βρουν τρόπους να βοηθήσουν και να στηρίξουν το ζευγάρι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Προβολή επεισοδίου: εδώ

 

Επεισόδιο 11- Γ κύκλος

Η Αγγελική, με τα μάτια της γεμάτα απορία και αθωότητα, κοιτάει τον Ισίδωρο. Δεν μπορεί να καταλάβει πλήρως τη βαρύτητα της κατάστασης, αλλά αντιλαμβάνεται τον πόνο στο βλέμμα του πατέρα της. Ο Ισίδωρος την αγκαλιάζει σφιχτά, προσπαθώντας να την προστατέψει από τον πόνο του κόσμου.

Στο αστυνομικό τμήμα, η Ελένη, με τα χέρια της στις μανσέτες, περιγράφει λεπτομερώς το έγκλημα που διέπραξε, ενώ ο Κουράκος την παρακολουθεί με σκληρό βλέμμα. Η ομολογία της θα φέρει μια νέα τροπή στην υπόθεση.

Στο νοσοκομείο, η Μαρίνα, παρότι περνάει μέσα από την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της, βρίσκει τη δύναμη να παρηγορήσει την κόρη της, την Αγγελική, και να της εξηγήσει την κατάσταση με λόγια που μπορεί να καταλάβει.

Στον ελαιώνα, ο Σωτήρης, αντιλαμβανόμενος ότι ο Μιλτιάδης δεν θα τον βοηθήσει, αποφασίζει να προχωρήσει μόνος του στο σχέδιό του. Η απόφασή του αυτή θα έχει σοβαρές συνέπειες για όλους.

Στο σπίτι των Βρεττάκων, η οικογένεια προσπαθεί να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει την τραγωδία, ενώ ο Ισίδωρος και η Ιουλία προσπαθούν να διατηρήσουν την ισορροπία και να παραμείνουν δυνατοί για την Αγγελική. Η οικογένεια Βρεττάκος θα πρέπει να βρει τη δύναμη να συνεχίσει μπροστά, παρά τις δυσκολίες.

Προβολή επεισοδίου: προσεχώς

 

Επεισόδιο 12- Γ κύκλος

Ο Πότης, με ένα μεγάλο μπουκέτο λουλουδιών και ένα κουτί με ένα δαχτυλίδι μέσα, γονατίζει μπροστά στην Άννα και της ζητάει να παντρευτούν. Η Άννα, σοκαρισμένη από την πρόταση, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σιωπής, απαντάει με ένα δάκρυ στο μάτι και ένα χαμόγελο: “Ναι”.

Στο νοσοκομείο, η Μαρίνα προσπαθεί να βρει την εσωτερική της δύναμη για να συνεχίσει. Ο Μάνος, ανησυχώντας για την ψυχολογική της κατάσταση, καλεί την ψυχολόγο του νοσοκομείου για να την βοηθήσει.

Ο Λυκούργος, με την καραμπίνα στα χέρια, αναρωτιέται πώς και γιατί βρέθηκε στο αυτοκίνητο της Χάιδως. Αποφασίζει να την αντιμετωπίσει και να απαιτήσει απαντήσεις.

Στο σπίτι των Βρεττάκων, η οικογένεια προσπαθεί να βρει τρόπους να στηρίξει την Μαρίνα. Η Ιουλία, παρότι περνάει κι εκείνη δύσκολες στιγμές, προσπαθεί να είναι η βράχος για την οικογένεια.

Κι ενώ η ζωή συνεχίζει να φέρνει ανατροπές στους κατοίκους της Αρεόπολης, οι σχέσεις, οι αγάπες και τα μίση παίρνουν νέες διαστάσεις, καθώς όλοι προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους σε αυτόν τον περίπλοκο κόσμο.

Προβολή επεισοδίου: προσεχώς

 

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις της σειράς, εδώ.