Ημιπολύτιμες πέτρες – Ποιο είναι το δικό σας πετράδι;

Ημιπολύτιμες πέτρες – Ποιο είναι το δικό σας πετράδι;

Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, αλλά και τις πιο σύγχρονες απόψεις υπάρχουν ημιπολύτιμες πέτρες που όχι μόνο διακοσμούν ένα χώρο ή τα κοσμήματα, αλλά ακτινοβολούν προσδίδοντας μια τεράστια θετική ενέργεια. Ποιο όμως είναι το δικό σας τυχερό πετράδι;

Στην αρχαιότητα οι ημιπολύτιμες πέτρες χρησιμοποιούνταν και ως μαγικά φίλτρα, ενώ ορισμένοι λίθοι είχαν δράση κατά της κακοτυχίας και της γλωσσοφαγιάς. Σήμερα, αυτοί που ασχολούνται με τους ημιπολύτιμους λίθους υποστηρίζουν πως καθένας έχει το δικό του μαγικό πετράδι που πρέπει απλά να το ενεργοποιήσει. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε σφιχτά την πέτρα και αυτή θα εκτελέσει τον ρόλο της.

Οι ορυκτές δυνάμεις δεν προέρχονται από μεταφυσική δύναμη, αλλά οφείλονται στις ιδιότητες του κάθε πετραδιού. Μια ηλεκτρομαγνητική δύναμη πηγάζει από την πέτρα η οποία ενεργοποιεί τις κυτταρικές μας λειτουργίες.

Για να ανακαλύψετε ποια πέτρα είναι ιδανική για εσάς θα πρέπει απλά να εμπιστευθείτε το ένστικτο σας. Πριν αγοράσετε όμως την πέτρα που σας ελκύει, θα πρέπει να την κρατήσετε για λίγο στην χούφτα σας. Ένας άλλος τρόπος είναι να περάσετε την παλάμη σας πάνω στις πέτρες και σε όποια νιώσετε θερμότητα, σημαίνει πως η πέτρα αυτή είναι κατάλληλη για εσάς.

Όσον αφορά τις πέτρες που ταιριάζουν στο εκάστοτε ζώδιο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως για τον Κριό και τον Ταύρο, ιδανικές πέτρες είναι το διαμάντι και το σμαράγδι. Για τους Διδύμους ο αχάτης και το σμαράγδι, για τον Καρκίνο και τον Λέοντα ,το ρουμπίνι, ο Παρθένος έχει την τουρμαλίνα ως πέτρα, ο Ζυγός το κοράλλι, ο Σκορπιός το τοπάζι, ο Τοξότης και ο Αιγόκερος την γρανάδα και τέλος, ο Υδροχόος και ο Ιχθύς τον αμέθυστο.