Οι καλύτερες παλιές παιδικές ταινίες που πρέπει να δείτε

Οι καλύτερες παλιές παιδικές ταινίες που πρέπει να δείτε

 

Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες παιδικές ταινίες όλων των εποχών οι οποίες χρονολογούνται από το 1936 έως και σήμερα.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε και την κατάλληλη ηλικία του παιδιού ώστε να παρακολουθήσει την εκάστοτε ταινία.  Ξεκινάμε με την παιδική ταινία που βραβεύτηκε ως μια από τις καλύτερες το 1937

Αυτές είναι οι καλύτερες παιδικές ταινίες που πρέπει να το παιδί σας να δει.

Η χιονάτη και 7 νάνοι (1936)

Στην παιδική ταινία εξιστορείται η ζωή της χιονάτης. Πως η μητέρα της ήθελε τόσο πολύ να γεννήσει ένα κοριτσάκι, η γέννηση της χιονάτης και ο θανατάς της μητέρας της. Η άφιξη μιας κακιάς μάγισσας ως σύζυγος του πατέρα της χιονάτης και η απερίγραπτη ζήλια που ένιωθε η μητριά της εξαιτίας της απίστευτης ομορφιάς της Χιονάτης.  Περιγράφεται λεπτομερώς στην ταινία ο διωγμός της μικρής πριγκίπισσας και η εύρεση της από τους 7 νάνους οι οποίοι εργάζονταν σε ορυχείο. Η ζωή της χιονάτης άλλαξε προς το καλύτερο, αλλά η μητριά της δεν έπαψε ποτέ να την κυνηγά. Στο τέλος όμως το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, με την Χιονάτη να παντρεύεται το Πρίγκιπα… Πρόκειται για μια δημιουργία της Disney και είναι κατάλληλο για παιδιά 4 ετών και άνω.

2. Ο Μάγος του ΟΖ (1939)

Πρόκειται για παιδική ταινία ύμνος για τον αμερικάνικο κινηματογράφο. Στην ταινία αυτή εξιστορείται η προσπάθεια της μικρής Ντόροθι να σώσει τον σκύλο της ονόματι Τότο από την κακιά γειτόνισσα που τον κυνηγά. Για κακή της τύχη την παίρνει ένας ανεμοστρόβιλος και την πηγαίνει στη χώρα του Οζ. Για να καταφέρει να γυρίσει όμως στην πατρίδα της στο Κάνσας θα πρέπει να περάσει από την Σμαραγδένια πόλη στην οποία βρίσκεται ο μάγος του Οζ. Μάνο αυτός μπορεί να βοηθήσει την μικρή να επιστρέψει στους δικούς της. Η ταινία αυτή θεωρείται ως ξεχωριστή, διότι προβλήθηκαν ειδικά εφέ πρωτοποριακά για την εποχή εκείνη. Είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.

3. Η μικρή πριγκίπισσα (1939)

Η μικρή πριγκίπισσα Σάρα, φεύγει από την Ινδία και γίνεται εσώκλειστη σε ένα σχολείο της Αγγλίας. Την ημέρα των γενεθλίων της, λαμβάνει ένα γραμμα στο οποίο ενημερώνεται πως ο πατέρας της είναι νεκρός και η περιουσία της έχει δεσμευθεί. Έτσι, πάμπτωχη πλέον θα πρέπει να εργαστεί σκληρά. Έτσι γίνεται υπηρέτρια στο σχολείο που φοιτούσε. Πρόκειται για μια δραματική παιδική ιστορία στην οποία μία ανατροπή, διαδέχεται την άλλη. Η Σάρα η οποία επιμένει όλα τα κακά που της έχουν συμβεί με αξιοπρεπή τρόπο, αποτελεί ένα πρότυπο για κάθε παιδί. Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.

4. Πινόκιο (1940)

Πρόκειται για μια διασκεδαστική ταινία της Disney, στην οποία παρουσιάζεται η προσπάθεια της μαριονέτας Πινόκιο, να γίνει άνθρωπος. Ο ξυλοκόπος Τζεπέτο, ήταν αυτός που κατασκεύασε τον Πινόκιο, ο οποίος πρέπει να πείσει την Νεράιδα πως αξίζει να τον μετατρέψει σε ένα αγόρι. Στην προσπάθεια του να πείσει την Νεράιδα παραπλανιέται από πολλούς, πονηρούς, χαρακτήρες,αλλά η φωνή της συνείδησης του, ένας γρύλος, είναι πάντα δίπλα του. Η ταινία αυτή είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.

5. Φαντασία (1940)

Πρόκειται για μια παιδική ταινία η οποία έχει κερδίσει όσκαρ. Η Disney μεγαλουργεί για ακόμα μια φορά φτιάχνοντας μια συλλογή από 8 ευτελείς ταινίες. Πρόκειται για ταινίες στην οποία δεν υπάρχει αφηγηματικός λόγος, αλλά η πλοκή ξεδιπλώνεται κάτω από τον ήχο αριστουργηματικών έργων της κλασικής μουσικής. Οι ιστορίες αυτές δεν είναι κατάλληλες μόνο για τους μικρούς φίλους,αλλά και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.

6. Ντάμπο, το ελεφαντάκι (1941)

Ένας πελαργός, αφήνει σε μια ελεφαντίνα που εργάζεται σε τσίρκο ένα νεογέννητο ελεφαντάκι με πολύ μεγάλα αυτιά. Η ελεφαντίνα γίνεται η μητέρα του και το μεγαλώνει με μεγάλη αγάπη. Το μικρό ελεφαντάκι θα πρέπει να εργαστεί και αυτό στο τσίρκο, αλλά αισθάνεται τόσο άσχημα, καθώς όλοι τον χλευάζουν για τα μεγάλα του αυτιά. Ένας φίλος του, όμως, ποντικός τον πείθει για το αντίθετο, έτσι με την ιδιομορφία του το ελεφαντάκι, πετυχαίνει το ακατόρθωτο.

7. Η επιστροφή της Λάσι (1943)

Η Λάσι είναι ένα Κόλλει που από μικρή ζει στο Γκοσταιρ γνωρίζοντας την αγάπη δίπλα στο μικρό αφεντικό της Τζο. Ο πατέρας του Τζο, μένει άνεργος και δεν μπορεί να συντηρήσει άλλο το άτυχο σκυλάκι, το οποίο καταλήγει στο σπίτι ενός Δούκα στη Σκοτία. Εκεί δέχεται την αγάπη από την εγγονή του Δούκα, αλλά σύντομα αποφασίζει να το σκάσει. Να κάνει ένα πολύ μακρινό ταξίδι για να επιστρέψει στην οικογένεια της, που δεν είναι άλλη παρά η οικογένεια του Τζο.

8. Ο αλήτης και η Αμαζων – National Velvet 1944

Η Βέλβετ Μπράουν είναι δώδεκα χρονών όταν κερδίζει ένα άλογο. Παρόλο που και η ίδια έχει πάθος για τα άλογα, δεν μπορεί με τίποτα να τιθασεύσει το νέο άλογο της. Έτσι, προσπαθεί να το εκπαιδεύσει μαζί με τον Τιμ, ώστε να συμμετέχει στον πιο γνωστό ιππικό αγώνα. Είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω.

9. Σταχτοπούτα (1950)

Πρόκειται για την μεταφορά του γνωστού παραμυθιού στην μεγάλη οθόνη. Η Σταχτοπούτα χάνει τη μητέρα της, με τον πάτερα της να ξαναπαντρεύεται μια κακιά γυναίκα η οποία έχει δυο κόρες από τον προηγούμενο γάμο της. Η ζωή της Σταχτοπούτας μετατρέπεται σε κόλαση, καθώς αναγκάζεται να γίνει υπηρέτρια στο ίδιο της το σπίτι, μετά τον θάνατο του πατέρα της. Όλα όμως ανατρέπονται όταν η φτωχή σταχτοπούτα, θα γνωρίσει τον Πρίγκιπα.

10. Η Ωραία κοιμωμένη ( 1959)

Άλλο ένα γνωστό παραμύθι που μεταφέρεται με επιτυχία στην μεγάλη οθόνη. Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα, αποκτούν ένα πανέμορφο μωρό που την ονομάζουν Αυγή. Στο πάρτι προ τιμήν του νεογέννητου, καλείται και η μοχθηρή νεράιδα, η οποία όμως κάνει μάγια στο μωρό. Τα χρόνια περνούν με τρεις νεράιδες και έναν πρίγκιπα να προσπαθούν να σπάσουν τα μάγια που έχει υποστεί η Αυγή.

11. Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας( 1961)

Η μοχθηρή Κρουελα, απαγάγει όλα τα σκυλάκια Δαλματίας από το Λονδίνο με σκοπό να φτιάξει μια πολύτιμη γούνα. Τα αφεντικά τους κάνουν ότι περνούν από το χέρι τους για να τα σώσουν.

12. Καράτε κιντ (1984)

Ο Ιάπωνας Μιγιακι θα κλιθεί να μάθει καράτε στον Ντάνιελ, ο οποίος έχει γίνει στόχος μιας συμμορίας.

13. Μουλάν (1998)
Η Μουλαν μετατρέπεται σε μια ηρωίδα, αφού μεταμφιέζεται σε αγόρι και και παίρνει την θέση του βασιλιά πατέρα της, με σκοπό να σώσει την Κίνα μετά την εισβολή των Ούνων