Αποκάλυψη! Τα ΜΜΕ σιωπούν – Καρχαρίες σε ελληνικές θάλασσες – video

 Καρχαρίες σε ελληνικές θάλασσες

Είναι γνωστό πως κάθε καλοκαίρι πολλοί είναι αυτοί που χάνουν την ζωή τους στη θάλασσα. Πότε από πνιγμό, πότε από έμφραγμα, πότε από χτύπημα προπέλας… Ένα θέμα που διαβάσαμε στο makeleio.gr

Τι συμβαίνει όμως; Υπάρχουν καρχαρίες στις Ελληνικές θάλασσες; Ο Διευθυντής θαλασσίων ερευνών κ. Παπακωνσταντίνου, είπε πως τα καρχαριοειδή είναι θερμόφιλα είδη και έτσι η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες αυξάνεται το καλοκαίρι. Στις θάλασσες μας υπάρχουν 35 είδη καρχαριών αλλά τα 7 με 8 είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο! Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνει ο Λευκός καρχαρίας αλλά και ο Τίγρης.

Πολλά τα περιστατικά που έχουν συμβεί στην χώρα μας, αλλά μένουν κρυφά. Μέχρι και πρόσφατα υπάρχουν επιθέσεις από αυτά σε ανθρώπους. Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής οι ψαράδες είδαν καρχαρία και αμέσως βγήκαν από τη θάλασσα. Ο 36χρονος Ιωάννης Χρυσάφης έχασε την ζωή του από καρχαρία μπροστά στα έντρομα μάτια των δυο του φίλων που ψάρευαν μαζί του. Τον Χ. Σκιάδα 46 ετών και τον Αν. Πίττα 29 ετών. Ο ιατροδικαστής είπε πως ο θάνατος του οφείλεται από χτύπημα σε προπέλα.

 Ο 36χρονος Ιωάννης Χρισάφης