Προσοχή! Η μεγάλη απάτη με τα παγωτά! Να τι κάνουν οι εταιρείες σε βάρος των καταναλωτών

Η μεγάλη απάτη με τα παγωτά

Όσοι αγοράζουν παγωτά από τα περίπτερα και τα σούπερ μάρκετ καλό είναι να διαβάσουν αυτό το άρθρο. Οι εταιρείες κοροϊδεύουν τους καταναλωτές… Η μεγάλη απάτη… Ένα θεμα που διαβασαμε στο thesecretrealtruth.blogspot.

Η απάτη τους βρίσκεται στη σύσταση, Στα συστατικά θα δούμε ότι το παγωτό που κρατάμε αναφέρεται ως ¨παγωμένο γλύκισμα». Φυσικά και οι καταναλωτές δεν αναρωτιούνται αφού δεν γνωρίζουν την διαφορά..

Η διαφορά είναι απλά τεράστια! Το παγωτό υποχρεούται να γίνει από γάλα ή σκόνη και τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το ίδιο το γάλα. Ο Κώδικας τροφίμων και ποτών λοιπόν, απαγορεύει την προσθήκη οποιουδήποτε υλικού πέρα από το γάλα…

Στα παγωμένα γλυκίσματα όμως υπάρχουν λιπαρά τύπου, ηλιέλαιου…. Όποιας τέλος πάντων μαργαρίνης μπορείτε να φανταστείτε.. Το ηλιέλαιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο. Το καρυδέλαιο χρησιμοποιείτε και στα αντηλιακά.. Έδινε δηλαδή το χρώμα στα αντηλιακά…

Έτσι ο καταναλωτής παραπλανιέται διότι στις ιστοσελίδες τους αυτά δεν γράφονται ως παγωμένα γλυκίσματα αλλά ως παγωτά, και τρώει και κάτι χαμηλότερης ποιοτικά αξίας από το παγωτό.