Μηχανές κοπής laser – Το φινίρισμα

Μηχανές κοπής laser - Το φινίρισμα Μήπως διαθέτετε επιχείρηση και σκοπεύετε να αποκτήσετε μηχανές κοπής laser και δεν ξέρετε τόσα πολλά σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα; Μήπως δεν ξέρετε πως επιτυγχάνεται σωστά το φινίρισμα καθώς επίσης και τους παράγοντες που το επηρεάζουν ; Αν ναι, τότε αξίζει να διαβάσετε το άρθρο που παραθέτουμε παρακάτω.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου πως το μηχάνημα, ο διαχειριστής του μηχανήματος και το υλικό που θέλετε να κόψετε, παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.
Η ποιότητα του φινιρίσματος εξαρτάται από το υλικό και το πάχος αυτού. Όσο πιο χοντρό είναι το υλικό τόσο πιο πολύ θα φαίνονται οι ραβδώσεις των άκρων. Τι είναι όμως οι ραβδώσεις; Οι ραβδώσεις είναι κάθετες γραμμές που έχουν σχηματιστεί στο σημείο όπου έχει γίνει η κοπή.

Για να μειώσουμε την εμφάνιση ραβδώσεων θα πρέπει να διαθέτουμε μηχανές κοπής laser με μεγάλη ισχύ. Τα παχιά μέταλλα θα κοπούν έτσι πολύ πιο άνετα και χωρίς λάθη στο τελικό αποτέλεσμα. Τα fiber laser είναι πλέον πιο διαδομένα, καθώς διαθέτουν μέγιστη ισχύ.

Ο τύπος του υλικού παίζει και αυτό καθοριστικό ρόλο καθώς διαφορετικά αντιδρά στην κοπή ένα μέταλλο και διαφορετικά κάποιο άλλο. Επίσης αξίζει να σιμιωθεί πως όταν βάλουμε ένα μέταλλο προς κοπή, θα πρέπει αυτό να είναι πεντακάθαρο χωρίς την ύπαρξη λαδιού, σκουριάς κτλ.

Τα χαμηλής ποιότητας μέταλλα όπως είναι ο επεξεργασμένος χάλυβας, σίγουρα θα αποδειχθούν προβληματικά κατά την κοπή.