Κάτι απίστευτο συμβαίνει στον πρόσφυγα που πουλούσε στυλό έχοντας αγκαλιά…

πρόσφυγα που πουλούσε στυλό έχοντας αγκαλιά...

Δύσκολες στιγμές περνούν οι κάτοικοι της Συρίας, οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Σπαραγμός στις καρδιές των ατόμων παγκοσμίως, προκαλούν οι θλιβερές εικόνες των στοιβαγμένων προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους που βιώνει τη δραματική κατάσταση στη Συρία είναι και ο κύριος της φωτογραφίας, ο οποίος που πουλάει στυλό στους δρόμους της Βυρηττού, δίχως να αφήνει από την αγκαλιά του την κόρη του.
Οι εικόνες του πρόσφυγα από τη Συρία έγιναν viral στο διαδίκτυο μέσω ενός ακτιβιστή ονόματι Gissur Simonarson, ο οποίος θέλησε να τον βοηθήσει. Έτσι ανέβασε μια φωτογραφία στο Twitter και ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες από όποιον γνώριζε κάτι σχετικά. Λίγη ώρα αργότερα, επικοινώνησαν μαζί του αναφέροντας πως το άτομο αυτό περιπλανιέται ημέρες τώρα στους δρόμους με την κόρη του.

Έτσι, ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια μέσω του Indiegogo, στην οποία συγκεντρώνονται χρήματα, με σκοπό να βοηθηθεί αυτός ο άνθρωπος. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 56.000 δολάρια, ενώ ο στόχος ήταν μόλις 5.000 δολάρια!

Ήδη, οι διοργανωτές της καμπάνιας έχουν έρθει σε επικοινωνία με τον αρμόδιο φορέα για τους Σύριους πρόσφυγες στο Λίβανο, έτσι ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα του άνδρα και να του δοθούν τα χρήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Σύριος πρόσφυγας μεγαλώνει μόνος τους τα δυο παιδιά του, ηλικίας 4 και 9 ετών.

ο Σύριος πρόσφυγας

Η οικογένεια του έχει βρει καταφύγιο στο Λίβανο, έχοντας ξεφύγει από το Yarmouk, τον καταυλισμό προσφύγων στη Συρία ο οποίος δέχεται επιθέσεις από τον IKIΛ.

Εδώ, μπορείτε να δείτε τη διαδικτυακή καμπάνια.

πηγή: lifo.gr