Αυτά είναι τα ρήγματα στην χώρα μας που όπως φαίνεται ξύπνησαν

Έντονη
η σεισμική δραστηριότητα στην χώρα μας
τους τελευταίους μήνες. Ποια είναι τα
ρήγματα όμως που έχουν “ξυπνήσει”;

Τα ρήγματα στην Ανατολική Στερεά φαίνεται πως έχουν ενεργοποιηθεί και δίνουν σεισμούς πάνω από 3 Ρίχτερ. Ενεργοποιημένα φαίνεται πως είναι τα ρήγματα στις Κυκλάδες αλλά και στην θάλασσα της Κρήτης. Σε δυο από τις περιοχές που τα ρήγματα είναι ενεργοποιημένα υπάρχει κίνδυνος για μεγάλο σεισμό στα επόμενα χρόνια μιας και γίνονται σε περιοχές που τα ρήγματα έχουν δώσει υψηλούς σεισμούς.

Παραδείγματος χάρη πολλοί είναι οι σεισμολόγοι που υποστηρίζουν πως οι σεισμοί στην Φθιώτιδα γίνονται πάνω σε παρακλάδι στο ρήγματος της Αταλάντης, που έχει έχει δώσει δυνατούς σεισμούς. Επίσης το Νότιο Αιγαίο, οι σεισμοί γίνονται σε περιοχές που στο παρελθόν έχουν δώσει άνω των 6 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι φαίνονται ανήσυχοι κυρίως για την Κεντρική Ελλάδα, γιατί ένας σεισμός που γίνεται εκτός θάλασσας είναι και πιο επικίνδυνος για ζημιές.

Οι ανησυχίες για το Αιγαίο μειώνονται αφού εάν ένας σεισμός γίνει σε θάλασσα τότε η ενέργεια απελευθερώνεται εκεί. Σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες εβδομάδες και στην Κεντρική Μακεδονία και στις Σποράδες αλλά σε περιοχές με χαμηλή σεισμικότητα. Οι σεισμολόγοι δεν έχουν αναφέρει τίποτα για μεγάλο σεισμό στην χώρα μας. Οι σεισμοί δεν μπορεί να προβλεφθούν.

Πηγή: greek-weather