Συμβουλές για μικρές κουζίνες

Συμβουλές για μικρές κουζίνες

Οι μικρές κουζίνες είναι και αυτές ιδανικές αρκεί οι τοίχοι να είναι βαμμένοι σε λευκό χρώμα, καθώς έτσι το φως διασπάται σωστά καταργώντας τα όρια που βάζουν οι τοίχοι. Μπορεί ακόμα και τα ντουλάπια σας να είναι σε λευκό χρώμα, χωρίς να ανησυχείτε μήπως όλο αυτό το λευκό στην μικρή σας κουζίνα είναι υπερβολικό. Βέβαια υπάρχουν πολλές ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις που μπορείτε να συνδυάσετε.

Χρησιμοποιήστε σωστά το δάπεδο σας, για να υπάρχει καλύτερη εργονομία και οπτική γωνία. Προτιμήστε τις μικρές νησίδες και τα μικρά σκαμπό. Όταν η κουζίνα σας είναι μικρή, επικεντρωθείτε στον κάθετο χώρο.

Εμπιστευθείτε έναν διακοσμητή χώρου για να σας προτείνει πώς να βάλετε σωστά τα έπιπλα κουζίνας. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, ακόμα και τα πιο ακριβά και όμορφα ντουλάπια μπορούν να κάνουν το χώρο να μοιάζει ένα χάος.

Προτιμήστε τις κάθετες ιδέες διακοσμήσεις. Χρησιμοποιήστε έναν τοίχο της κουζίνας σας ο οποίος να είναι γεμάτος ντουλάπια από πάνω μέχρι κάτω. Αξίζει να αναφερθεί πως καλό είναι να επιλέξετε έπιπλα κουζίνας με γυαλιστερές επιφάνειες. Το γυαλιστερό κάνει το χώρο να λάμπει και αποσπά την προσοχή.

Όσον αφορά το δάπεδο, ο χώρος μπορεί να ενισχυθεί ανάλογα με το σχέδιο και την απόχρωση του δαπέδου. Τα χρώματα θα πρέπει να είναι ουδέτερης απόχρωσης και όχι σκούρα.

Ακόμα και η πιο μικρή κουζίνα εάν είναι τακτοποιημένη, καθαρισμένη σωστά με όλα τα πράγματα τακτοποιημένα και όχι απλά σκορπισμένα αριστερά – δεξιά, μπορεί να δείχνει ως ένας πολύ όμορφος χώρος.