Οι τέσσερις θεωρίες του θανάτου – Τι είναι ο θάνατος για την ψυχή

Οι τέσσερις θεωρίες του θανάτου – Τι είναι ο θάνατος για την ψυχή

Η επιστήμη τα
τελευταία χρόνια προσπαθεί με κάθε
τρόπο να εξηγήσει τι συμβαίνει στην
ψυχή και τι συμβαίνει όταν κάποιος
πεθάνει.

Μεταθανάτιος
ζωή.

Ο διάσημος νευροχειρούργος Δρ. Eben Alexander, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard, έπεσε σε κώμα έπειτα από μηνιγγίτιδα. Θεωρήθηκε εγκεφαλικά νεκρός. Συνήλθε όμως και τότε αποκάλυψε αυτό που είδε. Ένα σκοτεινό χρώμα, ένας πυρήνας και η όψη του Θεού. Οι επιστήμονες θεωρούν πως όταν “σταματήσει”ο εγκέφαλος τότε έρχεται το τέλος για όλα. Αλλά σύμφωνα με τον Eben Alexander, πως γίνεται ένας εγκεφαλικά νεκρός να έχει πνευματική εμπειρία;

Ο σκέψη λειτουργεί χωρίς καν να υπάρχει σώμα.

Ο Ο Δρ. Bruce Greyson, ψυχίατρος που έχει ασχοληθεί εντατικά με τις μεταθανάτιες εμπειρίες, αναφέρει πως όταν η ψυχή φεύγει, υπάρχει το αίσθημα της ειρήνης, της αγαλλίασης, Πολλοί συναντούν αγαπημένα τους νεκρά πρόσωπα ή ακόμα και θεότητες. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι απλά ψευδαισθήσεις που προκαλεί ο εγκέφαλος την ώρα που “πεθαίνει”. Όμως για τον παραπάνω γιατρό ο νους μπορεί να υπάρξει και χωρίς να υπάρχει καν το σώμα.

 
Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα η έννοια του θανάτου

 Ο Robert Lanza, ο επιστήμονας που ανέπτυξε τον Βιοκεντρισμό. αναφέρει πως ο χρόνος και ο χώρος είναι στοιχεία απλά για να καταλαβαίνουμε τον κόσμο. Χωρίς την “ λογική”, δεν υπάρχει χρόνος και χώρος, άρα δεν υπάρχει και θάνατος.

Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα στον θάνατο. Μετά υπάρχει το απόλυτο τίποτα.

 Ο Δρ. Wendy Wright, νευρολόγος, θεωρεί πως οι εμπειρίες που είχαν όσοι ήρθαν σε επαφή με τον θάνατο είναι απλά αποτέλεσμα μιας ορμόνης (ενδορφίνη), που απελευθερώνεται. Όλα τα οράματα, πχ, φως, τούνελ, ο Θεός, νεκρά πρόσωπα, είναι το τελευταίο κόλπο του εγκεφάλου.