Το Προξενιό της Ιουλίας – Όλα τα επεισόδια

Το Προξενιό της Ιουλίας - Όλα τα επεισόδια

“Το Προξενιό της Ιουλίας” είναι μια νέα τηλεοπτική σειρά που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στον Alpha.

Αυτή η σειρά, με τον πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο της δεκαετίας του 1950, προσφέρει μια βαθιά ματιά στην ελληνική παράδοση, τα έθιμα και τις τότε κοινωνικές συμβάσεις.

Η σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργου Σ. Πολίτη, παρουσιάζει μια ιστορία γεμάτη σασπένς, μυστικά και ανατροπές. Κεντρικό θέμα είναι ένα προξενιό που φαίνεται να κρύβει πολλά περισσότερα από ό,τι φαντάζεται κανείς. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Λάρισα, όπου δύο δολοφονίες έχουν συγκλονίσει την κοινότητα, ενώ μια γυναίκα αντιμετωπίζει την προοπτική της εκτέλεσης.

Η Ελισάβετ Μουτάφη υποδύεται τη Στάσα Σκούταρη, μια γυναίκα που παντρεύτηκε με προξενιό και ποτέ δεν αγάπησε πραγματικά τον σύζυγό της. Η Στάσα είναι μια δυναμική γυναίκα, η οποία προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά της σε μια εποχή που οι γυναίκες συχνά δεν είχαν φωνή.

 χαιδω και κυριακουλα

Η Άννα Μάσχα και ο ρόλος της Χάδως: Η αντίθεση στην οικογένεια Προβιού.

Στη Θεσσαλία, η οικογένεια Προβιού, με επικεφαλής τον Γιωργίκη, είναι από τις πλουσιότερες. Στο οικογενειακό περιβάλλον, ξεχωρίζει η Χάδω, αδελφή του Γιωργίκη, που ερμηνεύει η Άννα Μάσχα. Η Χάδω είναι μια γυναίκα αυστηρή, που δεν δείχνει συναισθήματα, ειδικά προς τον αδελφό της. Η Άννα Μάσχα περιγράφει τον χαρακτήρα της ως μια γυναίκα που κυριαρχεί στο σπίτι των Προβιών και προσπαθεί να δείξει την πολυδιάστατη πλευρά της Χάιδως, που πίσω από τη σκληρότητα κρύβει βάθος και εσωτερικές συγκρούσεις.

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη ως Κυριακούλα Ραζίνη: Η γυναίκα της παράδοσης.

Η Κυριακούλα, που ενσαρκώνει η Πέγκυ Τρικαλιώτη, είναι η σύζυγος του Στράτου Ραζίνη και μητέρα του Γρηγόρη, τον οποίο αγαπά η Ιουλία. Είναι μια γυναίκα με καλοσύνη, γνωστή και αγαπητή στο χωριό. Παρόλο που είναι προσκολλημένη στα ήθη και τα έθιμα της εποχής, όταν οι συνθήκες την πιέζουν, δείχνει δύναμη και αποφασιστικότητα.

 

Το λογότυπο της σειράς "Το Προξενιό της Ιουλίας"

Το λογότυπο της σειράς “Το Προξενιό της Ιουλίας”: Εικόνες και σύμβολα από το παρελθόν.

Το λογότυπο της σειράς “Το Προξενιό της Ιουλίας” ,είναι εμπνευσμένο από τα ήθη και τα έθιμα της Θεσσαλίας της δεκαετίας του 1950. Βασισμένο στα στοιχεία της παράδοσης, της προίκας, του γάμου και της αθωότητας, το λογότυπο απεικονίζει ένα κεντητό πουλί με retro αισθητική, προσφέροντας μια αίσθηση ζεστασιάς και νοσταλγίας. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι αυτό το σχέδιο προέρχεται από ένα αυθεντικό, οικογενειακό υφαντό που έχει περίπου πενήντα χρόνια ιστορίας.

Αυτό το συγκεκριμένο κέντημα δημιουργήθηκε μετά από ειδική παραγγελία και είναι πιθανό να είχε σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί ως προικώο υφαντό στην Ιερά Μονή Σαββαθιανών στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένα μοναστήρι γνωστό για τα εξαιρετικά χειροποίητα κεντήματα από κοπανέλι.

Η παράδοση του κρητικού κοπανελιού ξεκινά από τον 20ό αιώνα. Τα έργα που δημιουργούνται με αυτή την τεχνική είναι ξεχωριστά, λόγω της περίπλοκης διαδικασίας και των ωρών που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή τους, καθιστώντας τα πραγματικά αριστουργήματα της λαϊκής τέχνης. Η φήμη τους έχει φτάσει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Το εργόχειρο που χρησιμοποιήθηκε για το λογότυπο διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση, με μόνο λίγες διακριτικές παρεμβάσεις, ώστε να διατηρείται η ατμόσφαιρα της εποχής από την οποία προέρχεται.

Το καστ της σειράς

Το καστ της σειράς “Το Προξενιό της Ιουλίας”.

Το εξαιρετικό καστ της σειράς περιλαμβάνει γνωστούς ηθοποιούς όπως ο Μελέτης Ηλίας, η Πέγκυ Τρικαλιώτη και πολλοί άλλοι. Επίσης, για πρώτη φορά σε ελληνική παραγωγή, θα δούμε τον Αδάμ Μπουσδούκο, τον πρωταγωνιστή του Φατίχ Ακίν.

Σε σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού και με σενάριο του Νίκου Απειρανθίτη, η σειρά αναμένεται να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες της χρονιάς. Το “Προξενιό της Ιουλίας” δεν είναι απλώς μια τηλεοπτική σειρά, αλλά μια αναδρομή στην ελληνική ιστορία και παράδοση, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες της εποχής.

 

Το Προξενιό της Ιουλίας – Όλα τα επεισόδια

01-02-03 
04-05-06-07-08 
9-10 

 

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις της σειράς “εδώ