Ανακαίνιση σπιτιού, βάφοντάς το!

Ανακαίνιση σπιτιού, βάφοντάς το!

Για πολλούς, η ανακαίνιση σπιτιού θεωρείται μία χρονοβόρα και απίστευτα δαπανηρή διαδικασία. Όμως, ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει απόλυτα, γκρέμισμα, ξήλωμα και άλλα τέτοιου τύπου μαστορέματα. Η πιο απλή, αλλά ταυτόχρονα ανανεωτική διαδικασία ανακαίνισης σπιτιού, είναι το βάψιμο. Μπορεί να ακούγεται περίεργο σε μερικούς, όμως, ακόμα κι αυτή η κοινή διαδικασία του βαψίματος των τοίχων του σπιτιού μας, μπορεί να αλλάξει το εσωτερικό του και σίγουρα την ψυχολογία μας.

Καθώς, όμως, πρόκειται για μία αλλαγή η οποία δεν περνάει απαρατήρητη, καλό θα ήταν να μην το κάνουμε μόνοι μας, αλλά να το αφήσουμε στα… χέρια των ειδικών. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο σωστό κι εντυπωσιακό, αφού πέρα από το βασικό βάψιμο, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε διάφορες τεχνοτροπίες, διχρωμίες κι άλλα κόλπα, τα οποία μπορούν να γίνουν μόνο από επαγγελματία ελαιοχρωματιστή.

Αρχικά, όπως γίνεται με κάθε project, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να σκεφτείτε τα χρήματα που είστε διατεθειμένοι να δώσετε για το βάψιμο του σπιτιού σας. Είναι σημαντικό να έχετε ένα συγκεκριμένο budget, ώστε να μην ξεφύγετε οικονομικά κι αντί να ευχαριστηθείτε την ανακαίνιση, στο τέλος σας βγει… ξινή.

Επόμενο βήμα είναι να επισκεφτείτε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, ώστε κι εσείς να πείτε τι θα θέλατε, αλλά και αυτοί να σας κάνουν διάφορες προτάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δωματίου του σπιτιού σας.

Προτιμήστε τις τεχνοτροπίες κι όχι τις ταπετσαρίες… Μπορείτε να έχετε εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα εφαρμόζοντας τεχνοτροπίες τύπου, ombre, απομίμησης ξύλου, τεχνοτροπία βούρτσας, τεχνοτροπία σπάγκου και πολλές άλλες ακόμα, παρά τοποθετώντας ταπετσαρία. Αρχικά, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να σκεφτείτε το ύφος και το στιλ που επιθυμείτε να έχει το κάθε δωμάτιο κι ύστερα να προχωρήσετε στην εφαρμογή κάποιας τεχνικής.

Για παράδειγμα, η τεχνική της απομίμησης ξύλου ταιριάζει περισσότερο στο σαλόνι κι όχι στο μπάνιου του σπιτιού, ενώ η τεχνική ombre είναι κάτι αρκετά όμορφο και ξεκούραστο στο μάτι, γι’ αυτό και θα μπορούσε να εφαρμοστεί είτε στο μπάνιο, είτε στο υπνοδωμάτιο είτε στο σαλόνι του σπιτιού, πάντα χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα χρώματα και χρωματικούς συνδυασμούς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι τοίχοι του σπιτιού πρέπει να έχουν κάτι ιδιαίτερο από… τεχνοτροπία βαψίματος, αλλά σίγουρα εάν –πάντα με τη βοήθεια των ειδικών– εφαρμόσετε τεχνική βαψίματος σε κάποιους τοίχους επιλεκτικά, όλοι θα παρατηρήσουν με μεγάλο ενδιαφέρον την ανακαίνιση του σπιτιού σας!