Έπιπλα κουζίνας – Η εξέλιξη τους ανά τα χρόνια

Έπιπλα κουζίνας - Η εξέλιξη τους ανά τα χρόνια

Η κουζίνα αποτελεί έναν χώρο στο οποίο παρασκευάζονται τα γεύματα και ο χώρος όπου η οικογένεια συγκεντρώνεται για να απολαύσει τις νοστιμιές της νοικοκυράς, αλλά και την παρέα της οικογένειας. Η εξέλιξη της κουζίνας συνδέεται σαφέστατα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ανάπτυξη της μαγειρικής.

Στην αρχαία Ελλάδα η κουζίνα ήταν τύπου αίθριο. Μόνο οι πλούσιοι είχαν ένα ξεχωριστό δωμάτιο στην οικία τους, όπου παρασκευάζονταν τα γεύματα τους. Στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία ο λαός μαγείρευε στις δημόσιες κουζίνες, καθώς δεν διέθεταν ξεχωριστό δωμάτιο στην οικία τους. Στον μεσαίωνα, έκανε την εμφάνιση της η κουζίνα εντός της οικίας και αυτό στην Ιαπωνία.

Στην Ελλάδα τα έπιπλα κουζίνας που είναι γνωστά ως τις μέρες μας, άρχισαν να εδραιώνονται από το 18 αιώνα και μετρά.  Τα έπιπλα κουζίνας περιλαμβάνουν τα ντουλάπια, τον πάγκο, τον νεροχύτη και ότι άλλο μπορεί να προσφέρει λειτουργικότητα στον χώρο της κουζίνας.

Η κουζίνα μπορεί να μετατραπεί στο πιο όμορφο δωμάτιο μιας οικίας. εφόσον τα έπιπλα κουζίνας, ταιριάζουν αρμονικά με το χρώμα που έχετε επιλέξει για τους τοίχους.

Τα ντουλάπια είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος όταν μπαίνει στην κουζίνα σας, για αυτό και θα πρέπει να είναι σωστά κατασκευασμένα, να ομορφαίνουν τον χώρο με το στιλ τους και να είναι φτιαγμένα με ένα υψηλής ποιότητας ξύλο, ώστε να μην υπάρξει άμεσα, φθορά.

Μπορείτε να βρείτε κλασικά και μοντέρνα έπιπλα κουζίνας στην Αθήνα, με την ποιότητα και το σχέδιο που εσείς επιθυμείτε.

Αξίζει να αναφερθεί πως η η όψη της κουζίνας επηρεάζεται από την φωτεινότητα της, αλλά και το μέγεθος της.

Εάν διαθέτετε μια κουζίνα πολλών τετραγωνικών, τότε με μια ανακαίνιση της μπορείτε να αποκτήσετε την κουζίνα των ονείρων σας, ή τα έπιπλα κουζίνας που έχετε δει στις ταινίες του κινηματογράφου. Δηλαδή, πολλά ντουλάπια, ένας μεγάλος πάγκος και φυσικά η νησίδα στο κέντρο του δωματίου. Φανταστείτε πόσο όμορφη θα δείχνει αυτή η κουζίνα στο δικό σας σπίτι, εφόσον τηρούνται και άλλες προϋποθέσεις, όπως ένα μεγάλο παράθυρο στην κουζίνα για φυσικό φως και φυσικά η ύπαρξη χρωματικής αρμονίας στον χώρο αυτό.

Εάν από την άλλη μεριά, η κουζίνα σας είναι μικρή, τότε δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα, αφού  θα πρέπει να αρκεστείτε στα λίγα.

Η μικρή κουζίνα σαφέστατα δημιουργεί θέμα λειτουργικότητας, καθώς τα ντουλάπια ποτέ δεν είναι αρκετά ως μέσω αποθήκευσης για την νοικοκυρά. Για αυτό σε μια ανακαίνιση της μικρής κουζίνας θα πρέπει να τηρηθούν τα εξής:

  • Επενδύστε σε ηλεκτρικές συσκευές για μικρές κουζίνες. Δεν ταιριάζει στις μικρές κουζίνες ένα μεγάλο δίπορτο ψυγείο.
  • Τοποθετήστε γυαλί στις επιφάνειες. Αυτό θα δώσει επιπλέον φωτεινότητα στο χώρο.
  • Επενδύστε σε έναν πάγκο ο οποίος θα σας βοηθήσει και ως μέσω αποθήκευσης, αλλά και ως χώρος εργασίας.
  • Τοποθετείστε ανοιχτά ράφια στα ελεύθερα σημεία.
  • Ο φωτισμός είναι απαραίτητος στους μικρούς χώρους, καθώς ο σωστός φωτισμός μπορεί να κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη. Το πιο σωστό είναι η κουζίνα να διαθέτει παράθυρο.
  • Για τους τοίχους επιλέξτε το σομόν ή το λευκό χρώμα.