Παιχνίδια κομμωτικής για κορίτσια

Παιχνίδια κομμωτικής για κορίτσια

Τα κορίτσια προ νηπιακής, αλλά και νηπιακής ηλικίας λατρεύουν να παίζουν με τις κούκλες τους. Παριστάνουν συχνά πως είναι οι μανάδες τους, έτσι τις ταΐζουν, τις φροντίζουν και τις χτενίζουν.
Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλές κούκλες οι οποίες μπορούν να κάνουν διάφορα πράγματα, όπως να λένε κουβέντες, και να κουνάνε τα χέρια και τα πόδια τους. Επίσης, μπορείτε να βρείτε κούκλες οι οποίες αποτελούνται από διάφορα αξεσουάρ, όπως χτένα και πιστολάκια, δηλαδή παιχνίδια κομμωτικής για τις μικρές μας φίλες.

Τα κορίτσια χαροποιούνται ιδιαίτερα όταν αποκτούν μια τέτοια κούκλα, την οποία και θα πρέπει να χτενίσουν, να της πιάσουν κότσο τα μαλλιά και να χρησιμοποιήσουν το πιστολάκι.
Τι οφέλη όμως έχουν τα παιχνίδια κομμωτικής στα μικρά παιδιά;

Πολλοί ίσως να αναρωτηθούν, μα καλά, μια απλή κίνηση, όπως είναι το βούρτσισμα των μαλλιών, τι οφέλη μπορεί να παρέχει; Και όμως το παιχνίδι αυτό ενισχύει την φαντασία και την δημιουργικότητα. Επίσης, το παιδί χρησιμοποιεί την λεπτή κινητικότητα του, δηλαδή την χρήση των χεριών και των δακτύλων του.

Χάρη σε αυτό το παιχνίδι, το μικρό παιδί θα πρέπει να πιάσει πολύ μικρά αντικείμενα και να κανει χρήση της σύλληψης «λαβίδα». Τέλος ενισχύεται και ο οπτικοακουστικός συντονισμός, αφού θα πρέπει να περάσει διάφορα αξεσουάρ στα μαλλιά της κούκλας, όπως χάντρες.

Μέσα από τα παιχνίδια κομμωτικής για κορίτσια, τα μικρά παιδιά καλούνται να κάνουν κινήσεις που κάνουμε όλοι εμείς οι μεγάλοι, καθημερινά. Μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι, το παιδί διασκεδάζει, εκπαιδεύεται και εξασκεί τις δεξιότητες του.

Εάν θέλετε να κάνετε δώρο στο παιδί σας παιχνίδια κομμωτικής, θα πρέπει να ξέρετε πως επιλέγεται ένα από τα καλυτέρα παιχνίδια εκπαίδευσης και διασκέδασης. Όμως θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στα πολύ μικρά παιδιά, για να μην υπάρξει κίνδυνος κατάποσης μικρών αντικειμένων.