Ο ορισμός του Digital Marketing

Ο ορισμός του Digital Marketing

Το Digital Marketing αποτελεί ένα σύνολο από ενέργειες τις οποίες χρησιμοποιεί μια εταιρεία, για να περάσει στο κοινό το μήνυμα που την ενδιαφέρει. Μια εταιρεία διαθέτει πολλούς τρόπους ώστε να καταφέρει να περάσει το μήνυμα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε όλες αυτές τις ενέργειες οι οποίες αποτελούν το Digital Marketing.

Marketing με τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης
Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Facebook, το Instagram, το Twitter και άλλες παρεμφερή πλατφόρμες ώστε να περάσουν το μήνυμα προς το κοινό. Στόχος της εταιρείας μπορεί να είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας σε μια ιστοσελίδα, η αύξηση των ποσοστών αγοράς προϊόντων σε ένα eshop, κ.α.

Marketing με τη χρήση περιεχομένου
Η εταιρεία χρησιμοποιεί το περιεχόμενο για να περάσει το μήνυμα. Το περιεχόμενο μπορεί να είναι ένα απλό άρθρο, ένα video, μια εικόνα, ακόμα και inphographics. Το περιεχόμενο αυτό είτε αποστέλλεται με email σε χρήστες, είτε τοποθετείται στα Social Media, ή σε ιστοσελίδες και blogs.

SEO
Μια εταιρεία μπορεί να αναλάβει την προώθηση των προϊόντων ή μιας ιστοσελίδας του πελάτης της. Το SEO έχει να κάνει με την υψηλή κατάταξη ορισμένων λέξεων κλειδιών στις μηχανές αναζήτησης. Έτσι μια επιχείρηση μπορεί να ζητήσει η λέξη κλειδί «τζάκι», που υπάρχει στην ιστοσελίδα της, να βγει πρώτη σελίδα στην GOOGLE. Άλλο ένα εργαλείο για SEO αποτελούν και οι διαφημίσεις προϊόντων ή ιστοσελίδων και υπηρεσιών στις μηχανές αναζήτησης.

Email Marketing
Πλέον αποτελεί έναν διαδομένο τρόπο, καθώς όλες οι εταιρίες αποστέλλουν email σε λογαριασμούς χρηστών ώστε να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους.

Mobile Marketing
Με την ραγδαία αύξηση της χρήσης κινητών τηλεφώνων και tablet, το marketing θα πρέπει να στοχεύει και στους χρήστες αυτών των συσκευών. Έτσι η εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά, ώστε να περάσει το μήνυμα της.