Η Παραλία – Όλα τα επεισόδια


Στη νέα σειρά εποχής της ΕΡΤ1, “Η Παραλία – Όλα τα επεισόδια “, η Υπατία και ο Χάρις βιώνουν έντονα συναισθήματα που ξεκινάνε από την πρώτη στιγμή που οι ματιές τους συναντιούνται.

Η σειρά “Η Παραλία” της ΕΡΤ1 ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, παρουσιάζοντας μια πλούσια παραγωγή με πολλά στοιχεία που θα μπορούσαν να τραβήξουν το ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, στην πρεμιέρα της, δεν κατάφερε να καθηλώσει το κοινό όσο αναμενόταν.

Παρότι είχε όλα τα στοιχεία μιας καλής σειράς, φάνηκε να λείπει κάτι, μια σπίθα που θα την έκανε ακαταμάχητη και θα προκαλούσε τον τηλεθεατή να περιμένει με αγωνία το επόμενο επεισόδιο.

Η νέα σειρά “Παραλία” της ΕΡΤ1 προέκυψε από το δημοφιλές βιβλίο “Το κορίτσι με το σαλιγκάρι” της Πηνελόπης Κουρτζή.

Η ιδέα για τη σειρά γεννήθηκε από τη συνεργασία της συγγραφέα με την Αυγή Βάγια, ενώ το σενάριο επιμελήθηκαν οι Γιώργος Χρυσοβιτσάνος και Κώστας Γεραμπίνης, με τη σκηνοθεσία να ανατίθεται στον Στέφανος Μπλάτσος.

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2021, παρουσιάζει τα Μάταλα και το φαινόμενο του “καλοκαιριού της αγάπης”, ένα θέμα που δεν έχει εξερευνηθεί ευρέως στην Ελληνική λογοτεχνία.

Η νέα σειρά "Παραλία" της ΕΡΤ1

Πριν ακόμη ξεκινήσει η προβολή της σειράς, είναι φανερό ότι η παραγωγή έχει στη διάθεσή της ένα πλούσιο υλικό, τα Μάταλα, και προσπαθεί να διατηρήσει μια ξεκάθαρη διάκριση ανάμεσα στην πραγματική ιστορία και την υπερβολική απεικόνιση της στην κωμωδία “Η θεία μου η χίπισσα” του 1970, με πρωταγωνίστρια την Ρένα Βλαχοπούλου.

Στη σειρά που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας, το κεντρικό θέμα είναι η σχέση μεταξύ της Υπατίας, μιας νέας γυναίκας από τα Μάταλα που σπουδάζει ιατρική στο Λονδίνο, του αρραβωνιαστικού της Γιώργου και του χίπι Χάρι, που ζει ελεύθερα χωρίς δεσμεύσεις. Η Υπατία αναζητά την αλήθεια σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Τα Μάταλα, γνωστά για την παρουσία διάσημων καλλιτεχνών όπως η Τζάνις Τζόπλιν, ο Μπομπ Ντίλαν και η Τζόνι Μιτσελ, που αφιέρωσε το τραγούδι “Carey” στο χωριό, βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας. Παρά την φαινομενική ηρεμία τους, τα Μάταλα αντιμετώπισαν την παρέμβαση της δικτατορίας το 1970.

Η σειρά περιλαμβάνει πολλά στοιχεία μυστηρίου, όπως ένας φόνος, διαπλεκόμενα συμφέροντα, εκβιασμοί και υπόγειες διαδρομές. Παρά την ομορφιά του χωριού, της παραλίας και των σπηλιών, η πλοκή αποκαλύπτει τις σκοτεινές πλευρές των ανθρώπων που το κατοικούν.

Η σειρά φαίνεται να έχει επενδύσει σε ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών. Με τους Δανάη Μιχαλάκη και Γιάννη Κουκουράκη να έχουν ήδη αποκτήσει φήμη από τις “Άγριες Μέλισσες”, η επιλογή των υπολοίπων ηθοποιών όπως ο Δημήτρης Μοθωναίος, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος κ.α.

 

Η Παραλία – Όλα τα επεισόδια

Επεισόδιο 1-2-3-4-5

Επεισόδιο 6-7-8-9-10

Επεισόδιο 11-12-13-14-15

Επεισόδιο 16-17-18-19-20

Επεισόδιο 21-22-23-24

Επεισόδιο 25-26-27-28

Επεισόδιο 29-30-31-32

 

Διαβάστε τις εξελίξεις της σειράς, εδώ.