Ημιπολύτιμοι λίθοι

Ημιπολύτιμοι λίθοι

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την κατασκευή κοσμημάτων και φυλαχτών. Πέρα από το γεγονός ότι από τότε οι άνθρωποι γοητεύονταν από την ομορφιά κάποιων κρυστάλλων, θεωρούσαν ότι οι ημιπολύτιμοι λίθοι βοηθούσαν στη σωματική αλλά και την ψυχική ισορροπία του ανθρώπου.

Καθώς, λοιπόν, οι εναλλακτικές μορφές θεραπείας έχουν γίνει ευρέως γνωστές και στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να βρει καταστήματα που απευθύνονται στον σύγχρονο άνθρωπο και που επιθυμεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του, με αυτόν τον τρόπο.

Το θέμα είναι να βρείτε, λοιπόν, τι αναζητάτε (αφθονία, ψυχική ηρεμία, τύχη κοκ), ώστε να μπορείτε να διαλέξετε το πετράδι που σας…. ταιριάζει.

Για παράδειγμα, ο αμέθυστος, είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να επιλέξει κάποιος ο οποίος αναζητά την αληθινή αγάπη, την οικογένεια, την συντροφικότητα. Προσφέρει ευημερία στον κάτοχό του, δημιουργικότητα και ενισχύει την αυτοεκτίμησή του, γι’ αυτό κι αποτελεί σημαντικό βοήθημα στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, των ημικρανιών και διάφορων άλλων νευραλγιών.

Ο κιτρίνης, από την άλλη, θεωρείται η πέτρα του πλούτου. Άλλωστε και το χρώμα του παραπέμπει στο χρυσό… Χαρίζει χρήματα, ευημερία και αφθονία στον κάτοχό του, ενώ βοηθά στις σωστές επαγγελματικές σχέσεις. Επίσης, δίνει διαύγεια και καθαρή σκέψη για τη λήψη σωστών αποφάσεων. Ο κιτρίνης βοηθά στην αντιμετώπιση των ιλίγγων, ενδυναμώνει την καρδιά και ανακουφίζει από φουσκώματα στην κοιλιά και δυσκοιλιότητα.

Το μάτι της τίγρης, θεωρείται ο λίθος της οξυδέρκειας. Βελτιώνει την κριτική ικανότητα του ανθρώπου και ενισχύει την αντίληψη. Η πέτρα αυτή δίνει θάρρος και δύναμη, για να αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες. Θεωρείται, όμως, και η πέτρα της τύχης, καθώς χαρίζει πλούτο και δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας. Το μάτι της τίγρης βοηθά όσους έχουν προβλήματα ακοής και όρασης, ενώ είναι και ευεργετικό για το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά.

Τα ορυκτά και οι πέτρες που μπορείτε να βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα, είναι πολλά και με σημαντικές ευεργετικές ικανότητες. Είναι προτιμότερο να κάνετε την έρευνά σας κι έπειτα να ζητήσετε την βοήθεια των ειδικών, ώστε να σας λυθούν οι απορίες και να προμηθευτείτε τον πιο κατάλληλο λίθο που να σας αντιπροσωπεύει.