Πλεονεκτήματα μηχανημάτων κοπής με laser

Πλεονεκτήματα μηχανημάτων κοπής με laser

Τα μηχανήματα κοπής και χάραξης μεταλλικών και μη, υλικών, είναι αναγκαία σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

Κάποτε η κοπή υλικών (κυρίως μεταλλικών) χρησιμοποιούνταν σε βιομηχανικές εφαρμογές.

Με τη νέα τεχνολογία laser οι βιομηχανικοί κόπτες, χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, για την κοπή δομικών υλικών και υλικών σωληνώσεων, αλλά και για την κοπή πολλών ακόμα υλικών, όπως τιτάνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, ανθρακούχο χάλυβα, αλουμίνιο, πλαστικό ή επεξεργασμένο ξύλο, κερί, ύφασμα και χαρτί.

Πλέον, η κοπή με τεχνολογία laser μπορεί να χρησιμοποιείται και σε πιο μικρές επιχειρήσεις. Ένα CNC laser (computer numerical control ) μπορεί να κατευθύνει με τέτοιο τρόπο την κεφαλή laser, ώστε να δοθεί το επιθυμητό σχήμα και σχέδιο πάνω στο υλικό. Πρόκειται για κοπή ακριβείας και για ένα φινίρισμα υψηλής ποιότητας, αφού η ακτίνα laser κατευθύνεται στο υλικό, μέσω ειδικού κώδικα που εκτελεί, και στη συνέχεια το υλικό λιώνει.

Τα σύγχρονα μηχανήματα κοπής laser, δίνουν τη δυνατότητα να παρέχονται υπηρεσίες κοπής και μη μεταλλικών υλικών, όπως plexi glass, carbon, ξύλο κλπ. Με αυτόν τον τρόπο τα μηχανήματα κοπής υλικών με laser, έχουν εισαχθεί και στη βιομηχανία του… design, οπότε εξαρτήματα επίπλων, διακοσμητικές κατασκευές και άλλα, μπορούν να έχουν το σχήμα που ο πελάτης επιθυμεί και πάντα βάσει της δικής του αισθητικής, προσφέροντας όμορφο και γρήγορο αποτέλεσμα.

Τα πλεονεκτήματα των μηχανημάτων κοπής laser είναι πολλά. Εκτός από την υψηλή ακρίβεια και την άριστη ποιότητα κοπής, η εφαρμογή θερμότητας είναι μικρή, οπότε είναι ελάχιστη η συστολή του κοπτόμενου υλικού.

Σημαντικό είναι, επίσης, ότι μπορούν να κοπούν διάφορα και περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα, ενώ τέλος, δεν ασκείται καμία δύναμη προς το υλικό, καθώς δεν υπάρχει επαφή του εργαλείου κοπής (laser) με το υλικό.