Το θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Το θαύμα του Αγίου Ιωάννη του ΡώσσουΤο θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που συγκλονίζει.

Για δυο ώρες έκλαιγε μπροστά στον Άγιο ο Κωνσταντίνος Πολυχρονίου. Ο ίδιος μπήκε στην Εκκλησία με τις πιτζάμες προκαλώντας την περιέργεια των παρευρισκομένων. Ο Ιερέας τον πλησίασε για να μάθει το λόγο που αυτός ο άνδρας έκλαιγε τόσες ώρες και γιατί έχει έρθει στην Εκκλησία με τις πιτζάμες.

Ο κ. Πολυχρονίου απάντησε στον Ιερέα πως για μια δεκαετία δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος, ενώ είχε υποστεί 80% παράλυση των κάτω του άκρων εξαιτίας μιας πάθησης του νευρικού συστήματος που τον ταλαιπωρούσε για χρόνια.

Σήμερα το πρωί τον επισκέφθηκε η γυναίκα του στο νοσοκομείο, την ώρα που αυτός κοιμόταν. Δεν τον ξύπνησε, αλλά κάθισε δίπλα του. Λίγο αργότερα αποκοιμήθηκε και αυτή.

Η γυναίκα του ονειρεύτηκε πως στον διπλανό θάλαμο γινόταν συμβούλιο γιατρών. Ανάμεσα σε αυτούς υπήρχε ένας άγνωστος για αυτήν γιατρός. Κατευθύνθηκε προς το μέρος του, όπου και του ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει με τον άνδρα της. Πως οι υπόλοιποι γιατροί την έχουν ενημερώσει πως τον χάνει, πως θα πεθάνει, με την ίδια να τον παρακαλά να έρθει να τον δει.

Ο Γιατρός της αποκρίθηκε «πήγαινε και θα έρθω να δω και τον σύζυγο σου», ενώ η γυναίκα του ζήτησε να της πει το όνομα του. Αυτός τότε της απάντησε «Ιωάννης Ρώσος»

Η γυναίκα ξυπνά και βλέπει τον άνδρα της να προσπαθεί να σηκωθεί. Ο άνδρας της λέει πως αισθάνεται κάποιων να τον κρατάει από τις μασχάλες και να τον σηκώνει.

Ο ασθενής σηκώθηκε, ενώ τα κλάματα της γυναίκας του είχαν φέρει στο δωμάτιο ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η γυναίκα ανέφερε στον γιατρό του τμήματος το όνειρο που είδε και αυτός έδωσε εντολή αμέσως ο ασθενής να πάει έτσι όπως είναι με τις πιτζάμες στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, όπου εκεί υπάρχει και το Ιερό λείψανο του.