Η καταστροφή της ανθρωπότητας σύμφωνα με τους επιστήμονες

 Η καταστροφή της ανθρωπότητας σύμφωνα με τους επιστήμονεςΗ καταστροφή της ανθρωπότητας πλησιάζει; Μια ερώτηση στην οποία καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες και εάν ναι τότε πως;

Οι επιστήμονες εδώ και δεκαετίες ψάχνουν να βρουν τους λόγους, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν στον αφανισμό του είδους μας. Όλα τα εφιαλτικά σενάρια από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τα οποία παρουσιάζουν στο τέλος της ανθρωπότητας, μπορούν να γίνουν πραγματικά.

Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη η οποία σχετίζεται με την θεωρία της εξέλιξης, το ανθρώπινο είδος ή θα αρχίσει να καταστρέφεται σταδιακά ή θα εξελιχθεί σε κάποιο ανώτερο, καλύτερο είδος…

Η καταστροφή της ανθρωπότητας – Θεωρίες

• Εξάπλωση πανδημίας.

Μια πανδημία, ένας ιός ο οποίος θα επηρεάσει το ανθρώπινο είδος και θα τον οδηγήσει στον αφανισμό του.

• Ο Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

Ο Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι πυρηνικός… και όσο οι παίκτες της διεθνής σκακιέρας αποκτούν τα υπερόπλα, τόσο το σενάριο αυτό θα φαντάζει όλο και πιο αληθινό.

• Τα ρομπότ

Ήδη υπάρχει η νανοτεχνολογία σύμφωνα με την οποία ένα ρομπότ μπορεί να κατασκευάζει άλλα ρομπότ. Οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι, καθώς αυτά θα απορροφήσουν τα πάντα στον πλανήτη για να «δημιουργήσουν» ρομπότ, τα οποία με την σειρά τους θα πράξουν το ίδιο.

• Μαύρη τρύπα και αστεροειδής

Μια μαύρη τρύπα η οποία θα καταπιεί την γη αποτελεί ένα άλλο σενάριο, ωστόσο, το πιο επικρατέστερο είναι η πτώση μετεωρίτη στη γη… οι απειλές από το διάστημα είναι τρομακτικές και σίγουρα ο άνθρωπος δεν θα ήθελε να έχει την ίδια τύχη με τους δεινόσαυρους.

• Εξωγήινη εισβολή

Ένα άλλο σενάριο είναι η εισβολή εξωγήινων στον πλανήτη μας με σκοπό την κατάκτηση του με προηγμένη τεχνολογία.

• Η καταστροφή της φύσης από τον ίδιο τον άνθρωπο

Ένα ακραίο, ωστόσο, φαινόμενο, αποτελεί η καταστροφή της φύσης από τον ίδιο τον άνθρωπο. Από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι ωκεανοί θα προχωρήσουν προς την επιφάνεια και το κλίμα θα αλλάξει οριστικά, κάνοντας τον πλανήτη μας αφιλόξενο για καθ είδος ζωής.