Μπρούσκο – Επεισόδιο 395-396-397-398-399

ΜΠΡΟΥΣΚΟ - επεισόδιο 395-396-397-398-399

Μπρούσκο, επεισόδιο 395

Η οικογένεια των Ματθαίων αλλά και η Αναστασία ζουν ένα εφιάλτη καθώς δεν έχουν νέα του Ματθαίου και αγωνιούν. Αποφασίζουν να αναζητήσουν τον Ματθαίο στη Θάλασσα. Ο Διαμαντής παθαίνει ακόμα ένα μεγάλο σοκ όταν πληροφορείται πως ο Παύλος του έχει πάρει τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Πλέον ο Διαμαντής που κάποτε δεν υπολόγιζε τα λεφτά, τώρα δεν έχει ούτε ένα Ευρώ! Ο Νικηφόρος τώρα τρυπώνει καις το περιβάλλον του Παύλου κάνοντας ακόμα πιο επικίνδυνη την όλη κατάσταση. Ο Σήφης προσπαθεί να πείσει ήρεμα στην Όλγα το τι συνέβη μεταξύ τους και πως είναι απλά φίλοι. Η Δάφνη προσπαθεί να ξανακερδίσει τον άνδρα της, ενώ ο Μηνάς ζητά συμβουλές από τη Δάφνη για το πώς να μείνει γρήγορα έγκυος η Βασιλική.

Μπρούσκο, επεισόδιο 396

Η οικογένεια των Ματθαίων ακόμα δεν έχουν βρει τον Ματθαίο. Παρόλο που μέσα τους γνωρίζουν πως είναι νεκρός, εντούτοις αρνούνται να το παραδεχτούν και ο ένας δίνει υπομονή στον άλλον. Ξαφνικά όμως πληροφορούνται για τη δολοφονία ενός πασίγνωστου επιχειρηματία της Κύπρου και παθαίνουν σοκ! Ο Πάτροκλος βράχος δίπλα στον πάτερα του μετά την οικονομική του καταστροφή. Ο Σηφης τσακώνεται άσχημα με την Χρυσάνθη, ενώ η μικρή Στεφανία θέλει να δει τον παππού της. Ο Σηφης αναγκάζεται για χάρη της κόρης του να δει τον πατέρα του. Η Μελίνα είναι ράκος με την απουσία του Ματθαίου και φέρνετε άσχημα στην Μάρθα όταν αυτή της ζητάει να πάρει για λίγο το μωρό από το σπίτι. Μια άγνωστη σε όλους γυναίκα, η Ξένια εμφανίζεται, ανοίγοντας νέα κουβέντα στα Χανιά. Ο Μηνάς ακούει τις συμβουλές της Δάφνης, δεν πλησιάζει την Βασιλική μέχρι αυτή να είναι στις γόνιμες ημέρες της! Η οικογένεια των Ματθαίων έπειτα από έρευνες καταρρέει, όταν μαθαίνουν πως ο Ματθαίος ίσως να μην ζει.

Μπρούσκο, επεισόδιο 397

Όλοι είναι ράκος με την εξέλιξη των ερευνών στην Κύπρο και ο Μηνάς λέει στον Σηφη σχετικά με την εξέλιξη αυτή. Αυτός αμέσως φεύγει για να συμπαρασταθεί στην αδελφή του. Αυτό που έχει μείνει πλέον είναι να αρχίσουν οι έρευνες και στο βυθό. Μια κατάσταση που έχει συνθλίψει τους πάντες και ιδιαίτερα την Αναστασία. Ο Διαμαντής ζητά από τον Σηφη να του συμπαρασταθεί παρά τα τραγικά λάθη που έκανε στο παρελθόν. Ο Παύλος τσακώνεται με την Χρυσάνθη όταν αυτή αρχίζει να λέει άσχημα πράγματα για τον Σήφη. Τα πράγματα όμως φτάνουν στα άκρα όταν αυτή του βάζει το δίλλημα. « Η εγώ ή ο γιο σου». Ο Μανωλιός λεει σε όλους για το φλερτ της Λουκίας με τον Νικηφόρο. Ο Μάρκος δεν μπορεί να θυμηθεί που έχει δει ξανά τον Νικηφόρο και λέει στον Παύλο να ψάξουν το παρελθόν του. Η Μελίνα δεν αντέχει άλλο την παρέμβαση της Μάρθας και πηγαίνει και της λέει πως εάν δεν τους αφήσει ήσυχους θα πάρουν το παιδί και θα φύγουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Μπρούσκο, επεισόδιο 398

Η οικογένεια Ματθαίου είναι σε άσχημη κατάσταση, καθώς ξέρουν πως ο Ματθαίος είναι νεκρός. Ο Σηφης και ο Χρήστος κάνουν έρευνες στο βυθό της θάλασσας για κάποιο στοιχείο. Μέσα στην αναστάτωση η Μάρθα κλέβει το παιδί! Τα νέα μεταφέρονται στην Κρήτη και η απελπισία απλώνεται και εκεί. Ο Μάρκος θυμήθηκε που ξέρει τον Νικηφόρο και έτσι το τοπίο σιγά- σιγά αρχίζει να καθαρίζει. Η Άννα και ο Πάτροκλος ταξιδεύουν μέχρι την Ιταλία για να πείσουν την Δήμητρα να επιστρέψει στον άνδρα της, ενώ αυτός σκέφτεται πάντα την Δήμητρα.

Επεισόδιο 399

Η Μελίνα παθαίνει σοκ με την εξαφάνιση του παιδιού και γεμάτη θυμό τρέχει προς το σπίτι της Μάρθας όπου και βλέπουμε ένα άλλο πρόσωπο της Μελίνας. Μια τελευταία προσπάθεια κάνει η οικογένεια για να βρουν τον Ματθαίο, ψάχνοντας όλα τα νοσοκομεία. Η γιαγιά Αδριανή μαθαίνει από την Αναστασία και τον Σηφη τα νέα για τον Ματθαίο. Η Κωνσταντίνα αναζητεί τρόπους για να κλείσει το γραφείο τελετών από δίπλα, ενώ ο Μανωλιός επισκέπτεται τον Διαμαντή για να του συμπαρασταθεί. Τα νέα για τον Ματθαίο φτάνουν στην Κύπρο και μόνο ευχάριστα δεν θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς.