Παιχνίδια για κατοικίδια – Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Οι σκύλοι θεωρούνται ως οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, θέλουν να απασχολούνται συνεχώς ώστε να μην νιώθουν παραμελημένοι. Οι δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν, βοηθούν στο να γυμνάζουν το σώμα τους και να οξύνουν το μυαλό τους.

Εάν εργάζεστε και το σκυλάκι σας μένει μόνο του για πολλές ώρες, ταλαιπωρείται ψυχολογικά εξαιτίας του άγχους του αποχωρισμού. Το να είναι ο χώρος του γεμάτος από παιχνίδια για κατοικίδια, σίγουρα θα βοηθήσουν την κατάσταση και θα κάνουν τον χρόνο να περάσει πιο ευχάριστα κατά την απουσία σας.

Σας παρουσιάζουμε τις κατηγορίες παιχνιδιών για τους τετράποδους φίλους σας.

Παιχνίδια μακράς απασχόλησης
Τα παιχνίδια μακράς απασχόλησης είναι ιδανικά για όταν λείπετε πολλές ώρες από την οικία σας, και ο τετράποδος φίλος σας είναι μόνος του. Τα παιχνίδια αυτά τραβούν την προσοχή του για πολλές – πολλές ώρες. Τα παιχνίδια αυτά δεν χαλάνε εύκολα και μπορεί το κατοικίδιο σας να το μασουλά συνεχώς.

Παιχνίδια με σκοινί
Τα παιχνίδια με σκοινί λατρεύονται κυρίως από τα σκυλιά, τα οποία αγαπούν να δαγκώνουν το σκοινί και να το σέρνουν. Το κλασικό παιχνίδι το οποίο παίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων, είναι να παίρνουν το σκοινί και να το τραβούν από την μια άκρη. Ταυτόχρονα και ο σκύλος τραβά από την άλλη άκρη. Αν αφήσετε τον σκύλο σας να κερδίσει την μάχη αυτή, σίγουρα θα νιώσει πιο ευτυχισμένος.

Μπάλες
Οι σκύλοι αγαπούν τις μπάλες και έχουν την τάση να τις κυνηγούν. Εάν η μπάλα έχει και κουδούνια, τότε ο τετράποδος φίλος σας δεν θα κανει χωρίς αυτήν. Θα πρέπει η μπάλα όμως που θα αγοράσετε να είναι ιδιαίτερα σκληρή, ώστε να μην καταστραφεί με το πρώτο δάγκωμα. Επίσης, η μπάλα δεν θα πρέπει να είναι μικρή, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος κατάποσης της.

Επιτραπέζια παιχνίδια
Και όμως υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια ακόμα και για τα κατοικίδια σας. Τα επιτραπέζια αυτά διαθέτουν κρυψώνες στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε λιχουδιές. Ο τετράποδος φίλος σας θα πρέπει να καταλάβει τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι, για να γευτεί την κρυμμένη λιχουδιά. Μπορεί να ακούγεται ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, όμως, είναι σχεδιασμένο για την νοημοσύνη ενός μέσου σκύλου.